Започва ремонт на релсовия път на детската железница в Пловдив.

...
Започва ремонт на релсовия път на детската железница в Пловдив.
Коментари Харесай

Започва ремонт на емблематичната за Пловдив детска железница

Започва ремонт на релсовия път на детската железница в Пловдив. Композицията „ Знаме на мира " пътува в подножието на Младежкия рид в града под тепетата. Железницата е открита през 1979 година и от този момент е измежду обичаните атракции в града.

Релсите, по които и през днешния ден се движи детската железница „ Знаме на мира ", са създадени през 1923 година. Те са демонтирани и докарани в Пловдив от железопътната линия Кочериново - Рилски манастир. Сега следва следващото им поправяне.

Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив: Такъв главен сериозен ремонт не е юридически от 2007 година. Съоръжението тук е доста отговорно. Все отново возим деца. Релсовият път е 950 метра. Отиване и връщане е малко под 2 км.

Ремонтът ще е на стойност 60 000 лв..Вече е закупена и нова тягова батерия за локомотива. Това разрешава да се вършат повече курсове дневно. Интересът към именитото влакче е огромен.

Железницата работи от сряда до неделя. Пътуването сред двете гари „ Пионер " и „ Панорама " трае към 25 минути и минава през атрактивни тунел и естакада. Цената на билетчето за всички възрасти е алегорична - един лев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР