Започва пролетната кампания за безплатна кастрация на бездомни котки и

...
Започва пролетната кампания за безплатна кастрация на бездомни котки и
Коментари Харесай

Започва кампания за безплатна кастрация на бездомни кучета и котки в Казанлък

" Започва пролетната акция за безвъзмездна кастрация на бездомни котки и кучета в Казанлък и района ". Това заяви Ивелина Недкова, ръководител на организацията за отбрана на животните „ Енимъл хоуп - Казанлък “ (Animal Hope-Kazanlak).

Кампанията ще се състои от 26 до 30 април в общинския подслон. Всеки, който желае, може да докара б ездомно животно за кастрация, като би трябвало да се обади авансово за опазване на час.

" Животните ще бъдат кастрирани, имунизирани против бяс и маркирани - кучетата с жълта марка, а котките с V-образен прорез на ухото. Инициативата се провежда към този момент 15 години и се прави два пъти годишно - напролет и през есента, като в границите на една акция се кастрират към 150-200 животни ", посочи Недкова.  

Финансирането на акцията става напълно от “Енимъл хоуп – Казанлък “ и от Tierhilfe Süden Austria, уточни Ивелина Недкова, като посочи, че по-голямата част от средствата идват от австрийска страна, само че постоянно има потребност и от дарения на жителите за самодейността.

Самата тя е ветеринарен механик и се включва гратис в реализирането на операциите. Телефоните за информация или опазване на час са:  0887/ 311-884 и 0896/ 600-524.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР