Започва набиране на потребители за Център за грижа за лица

...
Започва набиране на потребители за Център за грижа за лица
Коментари Харесай

Започва набиране на потребители за двата нови центъра за хора с деменция

Започва набиране на консуматори за „ Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция “ и за „ Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “.

За използването на двете интегрирани здравно-социални услуги няма да бъдат плащани такси. Услугите ще се дават по план по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “. Те ще започват от 1.07 2022 година и са със период на осъществяване до 30.06.2023 година заяви ръководителят на плана Анастасия Георгиева, шеф на дирекция „Здравеопазване“ в Община Варна.

„ Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “ се намира на ул. „ Петко Стайнов “ №7 и е с потенциал 40 консуматори. В него ще се дава дневна грижа посредством информиране, консултиране, лечебна помощ, рехабилитация и психическа поддръжка. Допустими целеви групи са възрастни хора с разнообразни форми на деменция над 65 година с ограничавания или в неспособност за самообслужване; Възрастни с разнообразни форми на деменция, настанени в профилирани институции или други резидентни услуги и техните фамилии. За използването на услугата е належащо лицето да има сложена диагноза от ТЕЛК /НЕЛК/ЛКК, епикриза, мнение от персонален доктор, мнение от психиатър и други Насочването на потребителите ще се реализира по сегашен адрес. За задачата те би трябвало да подадат заявление в постройката на Община Варна, на адрес: „ Осми Приморски полк“ № 43, Информационно – административен център, гише 13. Телефон за контакти телефон: 052/820 239.

„ Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция “ на бул. „ Константин и Фружин “ е с потенциал 15 консуматори. В него ще се дава 24-часова грижа за лицата и поддръжка за водене на независим метод на живот. Осигурено е хранене с доставка на подготвена храна пет пъти на ден. Допустими целеви групи са възрастни хора с разнообразни форми на деменция над 65 година с ограничавания или в неспособност за самообслужване и техните фамилии, както и възрастни с разнообразни форми на деменция, настанени в профилирани институции или други резидентни услуги и техните фамилии. За използването на услугата е належащо лицето да има сложена диагноза от ТЕЛК /НЕЛК/ЛКК, епикриза, мнение от персонален доктор, мнение от психиатър и други Насочването на потребителите ще се реализира по сегашен адрес от дирекция „ Социално подкрепяне “, гр. Варна, бул. “Осми Приморски полк “ №139, до вх. Г.
Строителството на двата центъра е осъществено по „ Оперативна програма „ Региони в напредък “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР