Започва контролираното изпускане на води от три язовира в Плевен.

...
Започва контролираното изпускане на води от три язовира в Плевен.
Коментари Харесай

Изпускат контролирано водата от три язовира

Започва следеното изпускане на води от три язовира в Плевен. Целта е поддържане на свободен размер на оборудванията и недопускане на спешни обстановки и основаване на риск от наводнения.

В осъществяване на наредбите на Закона за водите от "Напоителни системи " предизвестяват, че стартира следено изпускане на води от язовирите "Кайлъка ", "Тотлебенов вал " и "Мъртва котловина 2 ", които попадат в землището на Плевен. Целта е поддържане на свободен размер на оборудванията, недопускане на спешни обстановки и основаване на риск от наводнения.

Същевременно от ВиК-Плевен предизвестиха за проблеми на водоподаването в Червен бряг, Рупци и Радомирци. Геновева Колева, представител на ВИК:

"Имаме терзания за водата, подавана от водоснабдителна група "Златна панега ". Тя се експлоатира от ВиК-Ловеч и се подава към нашите селища. Там преваляванията също са били значителни и са провокирали замътване на източниците на питейна вода и с нарушаване могат да останат високите елементи на Червен бряг, Радомирци и Рупци. ВиК-Плевен приготвя локални водоизточници да се включат в деяние, с цел да няма разстройства ".

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР