Започва извънредният конгрес на Българския футболен съюз (БФС) за избор

...
Започва извънредният конгрес на Българския футболен съюз (БФС) за избор
Коментари Харесай

Конгресът на БФС: 483 клуба избират президента

Започва изключителният конгрес на Българския футболен съюз (БФС) за избор на президент на организацията. Шестима са претендентите, като любимците са дългогодишният президент Борислав Михайлов и някогашният нападател Димитър Бербатов . Другите са Георги Захариев, Христо Порточанов, предприемачът и спонсор на " Марица " Христо Христов и някогашният футболен началник Ивайло Дражев.

се бори за пети мандат отпред, като ръководи БФС от 2005 година

Конгресът стартира в 10 ч. в зала 1 на НДК.

" Дневник " следи събитията онлайн.

Защо Михайлов и Бербатов желаят да оглавят БФС четете.
Защо Бербатов прикани Борислав Михайлов да отдръпна кандидатурата си.
Как базата на БФС се оказа поскъпнала четете.
Кой избира президента на БФС четете.
10:46

10:25Над 10 делегати не са позволени до залатаНад 10 делегати не са позволени до залата. Това заяви Георги Градев, който е представител на " Балкан " (Варвара). " Същото се случи с над 10 клуба от Благоевградска област ", сподели той.

" Причината е, че от БФС са изпратили писмо до Прокуратурата със подозрение в избора. От клуба са удостоверили пред прокурора, че всичко е наред, само че не бях позволен до залата ".10:18Без тон в пресцентъраЖурналистите в пресцентъра на НДК ще могат да гледат конгреса на няколко монитора, само че без да участват в залата, към този момент. В пресцентъра обаче няма тон.

 Конгресът на БФС: 483 клуба избират президента
© Божидар Къртунов

От трибуната 3-минутна тирада произнесе президентът Борислав Михайлов. След него на нея се качи и някогашният народен представител от Движение за права и свободи и член на изпълкома на БФС Камен Костадинов.10:03Ивайло Дражев: Има политическа интервенция в конгресаКандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев разгласи, че в конгреса има политическа интервенция.

" Има политическо решение Движение за права и свободи да поддържа Михайлов и това се знае. А огромна част от ГЕРБ поддържат щаба на Бербатов. Трябва да се промени уставът и хора, които са деятели на партиите, да не са в тая зала, неразрешено е да има политическа взаимозависимост. Като влязат кметове на Движение за права и свободи и ГЕРБ, дали няма взаимозависимост ", сподели Дражев на влизане в НДК.

Той разгласи, че е подал сигнал до вътрешния министър Бойко Рашков.

Дражев добави още, че е допустимо някогашният състезателен министър от държавното управление на ГЕРБ Красен Кралев да се кандидатира на оповестения постоянен конгрес напролет.10:00Бербатов: Убеден съм, че ще спечелим " Уверен съм, че ще сме спечелили. Каквото и да се случи, ние към този момент сме такива, тъй като хората ни одобриха по подобен прекрасен метод и стигнахме толкоз надалеч. Интересно ми е да видя дали ще ни пуснат вътре в постройката и дали ще можем да кажем нещо. Любопитно ми е и дали ще пуснат медиите да снимат. Вече сме спечелили, тъй като имаме поддръжката на общността и мен персонално нищо не може да ми скапе настроението. Дано клубовете гласоподават по съвест. Запознат съм със софрите през вчерашния ден, само че и самите делегати би трябвало да се хранят. Не мога да ги обвинявам, тъй като сме разнообразни генерации, само че значимото е да гласоподават по съвест ", сподели Бербатов на влизане в НДК.

 Конгресът на БФС: 483 клуба избират президента
© LAP.BG
09:52Наско Сираков: Михайлов няма да загуби конгреса поради липса на поддръжка от " Левски " " Може би съм малко демодиран, само че не мога да загърбя елементарно едно 40-годишно другарство. Едно е несъмнено - Боби Михайлов няма да загуби конгреса поради липса на поддръжка от " Левски ". Надявам се Боби да откри сили и сила в себе си да работи за смяна в БФС, тъй като това се трансформира в една архаична организация и има потребност от безспорен рестарт. Ако Боби не може да реализира тази сериозна смяна в БФС, ще бъде за негова сметка. "

Това сподели притежателят на " Левски " Наско Сираков при влизане в НДК. През май той съобщи, че.

 Конгресът на БФС: 483 клуба избират президента
© Велко Ангелов
09:51Фенове на ЦСКА стачкуват против МихайловОколо 50 почитатели на ЦСКА се събраха пред входа на НДК преди началото на конгреса. Те държат плакати против Борислав Михайлов и скандират в поддръжка на съперника му Димитър Бербатов.

 Конгресът на БФС: 483 клуба избират президента
© LAP.BG
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР