Започва изготвяне на Национална стратегия за развитие на концесиите. Това

...
Започва изготвяне на Национална стратегия за развитие на концесиите. Това
Коментари Харесай

Започва изготвянето Национална стратегия за развитие на концесиите


Започва правене на Национална тактика за развиване на концесиите. Това излиза наяве от известие на правителтвената осведомителна работа след извършеното първо съвещание на Координационния съвет по концесиите под управлението на вицепремиера Валери Симеонов.

Координационният съвет е основан с новия Закон за концесиите, който е в действие от началото на тази година. Неговите задания са свързани с обезпечаване на съгласуваност и координация при установяване и осъществяване на държавната политика по отношение на концесиите. Във функционалностите му е да одобри и предложи на Министерския съвет за одобрение Национална тактика за развиване на концесиите и на План за деяние за държавните концесии, да координира дейностите по осъществяване на Плана, да разисква и дава насоки за премахване на системи проблеми, свързани с възлагането на концесиите и с осъществяването или прекратяването на концесионните контракти, напомнят от пресцентъра.

Законът за концесиите дава опция посредством концесия да бъдат изграждани инфраструктурни обекти както от национално, по този начин и с локално значение – елементи от републикански пътища, тунели, паркинги и гаражи, детски градини и други обекти на обществената инфраструктура, предопределени за обществени действия, опазване на здравето, просвета и други За обезпечаването на резистентен напредък, учреден на нововъведенията, концесията би трябвало да бъде припозната, с изключение на като източник на доходи, и като дейно и ефикасно средство за основаване на обществени запаси, богатства и услуги на идентична или по-ниска цена от заплащаната при възлагане на публични поръчки.

На извършеното съвещание на Координационния съвет беше основана организация за приемане на Националната тактика за развиване на концесиите, план на структурата и главното наличие на която към този момент е направен от дирекция „ Икономическа и обществена политика “ в администрацията на Министерския съвет. Планира се планът на тактика да бъде оповестен за публично разискване в Портала за публични съвещания.

Амбициите на Координационния съвет и на неговия ръководител – заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, е съветът да бъде ефикасен орган, който посредством своята активност да наложи политическа воля за дейно осъществяване посредством концесия на значими и нужни за обществото планове, се споделя в известието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР