Започнало е извозването на опасни отпадъци, депонирани край Свищов, съобщи

...
Започнало е извозването на опасни отпадъци, депонирани край Свищов, съобщи
Коментари Харесай

Започна извозването на опасните отпадъци, депонирани край Свищов

Започнало е извозването на рискови боклуци, депонирани край Свищов, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на общината Генчо Генчев.

Той уточни, че според предписанията на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново, компанията, която нерегламентирано е употребила площадка в региона на Западната индустриална зона край града е почнала извозването.

Отпадъците би трябвало да бъдат отстранени най-късно до понеделник вечерта от територията на общината и да бъдат превозени до регламентирано за подобен тип боклуци хранилище, означи Генчев. Той уточни, че в неделния ден четири тежкотоварни камиона са извозили част от отпадъците, които по констатации на Регионална инспекция за опазване на околната среда са над 100 тона, депонирани в интервала от 25 октомври до първи ноември.

След сигнал от община Свищов за съществуване на субстанции, които отделят неприятна миризма, в края на предходната седмица е формирано досъдебно произвеждане по член 352 от Наказателен кодекс, под управлението на Районната прокуратура в Свищов.

Екипи от общината Свищов и районната екоинспекция наблюдават процеса по събиране на рисковия товар и премахването му, посочи Генчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР