„Започнали сме проверка за паветата, които се продават, представяни, че

...
„Започнали сме проверка за паветата, които се продават, представяни, че
Коментари Харесай

ТОТЕВ ЗА СКАНДАЛА С ПАВЕТАТА: Ако се установи липса, ще...

„ Започнали сме инспекция за паветата, които се продават, представяни, че са от настилката на „ Руски” и „ 6 септември”, съобщи кметът Иван Тотев. Той разяснява, че в случай че се откри липса на паважна настилка, то от Общината ще си предявят искове към компанията реализатор. Градоначалникът изясни, че по контракта с „ Щрабаг” всеки строителен материал, който може да бъде кадърен да се употребява повторно, би трябвало да бъде отделян и излъчен на Общината.

В това число влизат и паветата, които са по другите булеварди. По думите му, цялото количество павета от всички булеварди се съхранява на общинското хранилище в Ягодово, както и на базите на компаниите, които правят ремонтите в Пловдив. Когато гранитът бива изваден от улицата той се тегли и се извозва до депата, като там се водят протоколи за всеки звук от каменната настилка. Имало е и случаи, в които павета биват депонирани като строителен боклук, само че това са такива с нарушена целокупност или с отлят бетон върху тях.

Припомняме, че цялата история стартира от читателски сигнал, че хълмове от павета са били изсипани в частен двор на новострояща се къща сред Марково и Първенец. Собственикът на парцела предприемачът Асен Долев съобщи, че паветата са купени от пловдивска компания, която съгласно него ги изкупувала от… Общината.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР