Започнаха изборите за 48-мо Народно събрание. Изборният ден стартира точно

...
Започнаха изборите за 48-мо Народно събрание. Изборният ден стартира точно
Коментари Харесай

България избира: Започнаха изборите за 48-мо Народно събрание

Започнаха изборите за 48-мо Народно заседание. Изборният ден започва тъкмо в 07:00 сутринта, съвсем в цялата страна, с дребни изключения. Гласуването продължава до 20:00 часа.

Изборният ден стартира в цялата страна в 7 ч. В София   п ървите гласуващи в столичното 119-то учебно заведение пристигнаха минути след този час.

В две от секциите в учебното заведение не се явиха членове на комисии. В 27-ма секция има две машини за гласоподаване, защото гласоподавателите са над 800.

 
Всички членове без един се явиха, само че това не е проблем за започване на изборния ден. Това е обикновено общо взето при всички комисии, може някой да закъснее малко. - Имате ли подготвеност за реакция, в случай че някоя от машините се повреди. - Разбира се имаме подготвеност за реакция, имаме дежурни техници които са на наше разположение.
Стойчо Милев – ръководител на 27-ма секция в 119-о СОУ в София

28 политически обединения се борят за вота на гласоподавателите. Секциите в страната са близо 12 хиляди. И на тези избори някои останаха сюрпризирани, че секцията им е заменена.

 
Случва се, че нашият блок го няма записан в нито една от секциите. - Не проверихте ли преди този момент къде сте разпределени? - Не, 32 години все е тука и в никакъв случай не ми е хрумвало да ревизирам.
Любен Гуляшки – гласоподавател

По описи, право на глас имат 6 602 990 души. Изборният ден продължава до 20:00 часа, с опция за удължение до 21:00, в случай че има опашки от искащи пред секциите.

За Euronews Bulgaria Анелия Джамбазка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР