Започна вземането на втори проби от дребни преживни животни в

...
Започна вземането на втори проби от дребни преживни животни в
Коментари Харесай

Започна вземането на втори проби от животни в Болярово

Започна вземането на втори проби от дребни преживни животни в Болярово и част от селата, попадащи в 20-километровата следена зона към огнищата на чума в Странджа. В обсега на клиничните проучвания попадат стопанствата от общо 36 обитаеми места. Четири ветеринарни екипа работят в другите стопанства. Животновъдите са осведомени за осъществяваните дейности.

Болярово

В Болярово се отглеждат общо 1700 овце и кози в 6 стопанства. Единствено във фермата на Ана Петрова от първите проби резултатите са позитивни. Останалите стопани спомагат на ветеринарите и се тормозят не от позитивни проби, а че това ще забави процесите по развъждане на животните.
Николай Димов: Вземане на проби и да се завършва със всичко. Не може да седим напрегнат месец-два. Животни желаят подготвяне за зимата, бали, фуражи, а ние бездействаме... Загубите от млекото, месец и половина някъде, над 15 тона млеко съм изгубил. Георги Гочев: Прави сметка 80 животни, 30 дни какъв брой са. Те не са затворени, само че не можем да продадем нищо. Всичко ни е на ясла.
В следобедните часове ветеринарите ще създадат следващ опит да вземат проби и от стопанството на Ана Петрова. Около фермата й към момента има доброволци, които повече от седмица поддържат настояванията й.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР