Започна учредителното събрание на политическа партия "Продължаваме промяната" в Пловдив.

...
Започна учредителното събрание на политическа партия "Продължаваме промяната" в Пловдив.
Коментари Харесай

Официално учредяват партия Продължаваме промяната

Започна учредителното заседание на политическа партия "Продължаваме смяната " в Пловдив. То бе намерено от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, съобщи.

На него участват министър-председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и огромна част от членовете на кабинета.

Решено е Петков и Василев да бъдат определени за съпредседатели на партията.



В речите си при разкриване на партийното заседание и двамата водачи приказваха за "мръсотията, която е трябвало да изчистят от страната ". Тонът зададе Асен Василев, който си призна, че в никакъв случай не е вярвал, че ще му се наложи да се занимава с политика.

" Една дребна група хора бе присвоила властта и я използваше за лични цели.

Така бе направила разпоредбите на играта, че или им помагаш да крадат, или напускаш страната. Тази политика изгони над 800 хиляди българи. Ние искахме да променим тъкмо нея, по тази причина сложихме каските и скочихме в политиката ", съобщи вицепремиерът Асен Василев.

"На нас се падна достойнството да сложим гумените ботуши ,

да вземем лопатите, а някои и фадроми. И да стартираме да чистим. И естествено стартира да излиза нечистотия. В този развой би трябвало да отпушваме системи, които не са работили отдавна. Това изисква ужасно доста време, храброст и поддръжка от съидейници ", добави той. И даде думата на Петков, който назова "по-усмихнатата и оптимистична половинка от дуета ".

Премиерът от своя страна цитира Макиавели, с цел да опише българската политика досега .

"Понеже сме в политиката и тя е мръсно деяние, ще ви опиша за една брошура на Макиавели от 14 век. Там написа, че би трябвало да вършиме гадни неща, с цел да сте сполучливи. Четейки тази книга, леко ти се повръща. Има някои хора, които вършат тъкмо противоположното, избират любовта и честността пред омразата и лъжата. Вярвам, че когато не използваме разпоредбите на Макиавели, имаме шанс ", сподели от своя страна Кирил Петков.

"Правим ужасно доста неточности, представете си вашия първи ден на работа

- то не знаеш какво правиш и къде се намираш. Ние имаме цяла една страна с всичките ѝ институции и проблеми, обикновено е да бъркаме. Най-грешно е обаче ще е да взимаме решения, за които знаем, че са неверни и ги вършим все пак. Това е нещо, което никой от нас до в този момент не го е допускал ", безапелационен бе Кирил Петков.

"Ако това е цената - майната му, няма да има непоклатимост, няма да има дългоденствие.

Важното е, че сме създали единствено верните неща ", разяснява още министър председателят, евентуално визирайки последните разтърсвания в ръководещата коалиция към избора на шеф на Българска народна банка и заплащанията за строителните компании.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР