Започна учебната година по краезнание в 12 училища и всички

...
Започна учебната година по краезнание в 12 училища и всички
Коментари Харесай

Краезнание влезе в програмата на 12 училища и всички детски градини в Бургас

Започна образователната година по краезнание в 12 учебни заведения и всички детски градини в община Бургас. Новият предмет се учи в първи и пети клас в учебно заведение и в 3 и 4 група в детските градини, където се осъществя новата общинска стратегия „ Моят град Бургас ”, чийто създател е доцент доктор Захарий Дечев – учител в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ” и ръководител на Дружеството на краеведите „ Георги поп Аянов ”.  

Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се срещнат със забележителностите и знаците на Бургас, с историята на своите учебни заведения и детски градини, улиците и жилищните комплекси. Предвидени са визити и на туристически обекти отвън града, основаване на краеведски кътове и изложбени пана, свързани с историята на учебното заведение и историята на града, осъществяване на съревнование и викторина в навечерието на 3-ти март.

Обучението е проведено от Центъра за личностно развиване и се организира от учители от самите детски градини и учебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР