Започна строителството на първата нулевоенергийна къща в с.Богомилово, общ.Стара Загора.

...
Започна строителството на първата нулевоенергийна къща в с.Богомилово, общ.Стара Загора.
Коментари Харесай

Започна строителството на първата нулевоенергийна къща


Започна строителството на първата нулевоенергийна къща в с.Богомилово, общ.Стара Загора. С началото на месец април.2019г. беше стартирано построяването на основите на пилотна за Стара Загора, а и за цяла България, нулевоенергийна еднофамилна къща, намираща се в края на с.Богомилово, в ляво на асфалтовия път за с.Кирилово, оповестиха от компанията NEODOM.

Обектът се построява според цялостната система за строителство на нулевоенергийни здания NEODOM ( www.neodom.bg), включваща идеална сглобка сред стени, подове и тавани, преливащи се в монолитна стоманобетонова структура с двойна топлоизолазия от NEOPOR както извън, по този начин и от вътрешната страна, без никакви термомостове.

Строителството се извършва 5 пъти по-бързо, като се икономисват времето и разноските за: кофраж и декофраж, зидария,изолация, изравнителна мазилка, превоз на строителни материали,а енергийните разноски на постройката са до 10 пъти по-ниски.

Ефективната технология реализира доста впечатляващи скорости на строителството, видно още от фундаментната плоча с повърхност 100м2, която беше построена в границите на 3 дни, с двойна топлоизолация 25cmот компактен и влагоустойчив материал PERIPOR, армировка и единствено 25m3 бетон.Много скоро, след построяването на първия етаж доникъде на април, ще създадем ден на отворените порти, на който всички медии, компании и жители, ще могат да се срещнат от близко със строителството на бъдещето, даде обещание шефа на NEODOM Димитър Гайдаров, думите на който се цитират в известието.

Стените са изолирани както извън, по този начин и от вътрешната страна, със специфичен материал NEOPOR, който е доста по-плътен от общоприетия EPS, съдържа графит и е със доста по-малка термопропускливост, тъй че топлото да остава в постройката, а студът и влагата да не могат да обхванат в нея.

Съгласно данните от нейния енергиен паспорт, нулевоенергийната къща е 2 пъти по-изгодна от общоприетото строителство, защото първичната инвестиция е същата като при тухлена постройка, само че спестените разноски от употребата са още толкоз.

Тази къща на бъдещето на практика се изплаща сама, без да натоварва в допълнение фамилния бюджет, тъй че всеки може да си разреши нов личен дом, разяснява шефа на NEODOM Димитър Гайдаров.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР