Започна строителството на нова детска градина за 170 деца в

...
Започна строителството на нова детска градина за 170 деца в
Коментари Харесай

Строят нова детска градина във Витоша

Започна строителството на нова детска градина за 170 деца в регион " Витоша ".

Първата копка бе направена в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска и кмета на регион " Витоша " Теодор Петков, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новата детска градина ще бъде филиал на ДГ № 60 „ Бор " в кв. „ Княжево ", околност Карпузица. Градината ще бъде за седем групи – три яслени и четириградински. Предвиден е физкултурно – музикален салон, кухня, административни пространства и детски площадки за игра навън. Детската градина би трябвало да бъде издигната за период от една година, тъй че за образователната 2024-25 година да отвори порти. 

Район „ Витоша “ е с най-големия дефицит тук-там в цяла София, макар че е с най-вече издигнати детски градини, уточни столичният кмет. Тя акцентира, че регионът е доста претрупан, с доста младежи и добави, че за нея е било доста значимо районният кмет да намира терени за създаване на градини, с което той по думите ѝ се оправя доста добре. Строителството на детски градини, когато към този момент има терен, план и реализатор, е най-лесната част, означи Фандъкова. Около 6,5 млн.лв. дава Столичната община на кмета на региона, с цел да строи детски градини.

Кметът Фандъкова уточни, че една трета от дефицита тук-там в детските градини е в регион „ Витоша “. Другите региони с максимален дефицит са „ Триадица “, „ Красно село “ и „ Лозенец “. Очаквам шест приключени здания на детски градини да бъдат въведени в употреба до лятото, уточни Йорданка Фандкова. Други 21 детски градини се строят сега. От тях 15 би трябвало да бъдат подготвени до края на годината, осведоми столичният кмет.

В момента в регион " Витоша " се построява ясла в „ Бояна “, която би трябвало да бъде подготвена до края на тази година. Строителството ѝ върви в период. Веднага, откакто бъде подготвена, ще бъде пусната в употреба, осведоми Теодор Петков. Той сподели, че това ще бъде първата общинска детска ясла за кв. " Бояна " и хората я чакат с неспокойствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР