Започна строителството на нова детска градина в района с най-голям

...
Започна строителството на нова детска градина в района с най-голям
Коментари Харесай

Започна строителството на детска градина в столичния квартал Княжево

Започна строителството на нова детска градина в региона с максимален дефицит тук-там в София - " Витоша ". Тя ще е в местността Карпузица в квартал " Княжево " и ще е за 170 деца.

Някога на това място е имало детска градина, след затварянето ѝ на нейно място са издигнати хранилища. Сега са съборени и на тяхно място ще има филиал на детска градина № 60 „ Бор ". Градината ще бъде за седем групи – три яслени и четири култивиран. На първата копка участва и кметът на регион " Витоша " Теодор Петков, който има съществена заслуга за новата постройка. Тя ще е подготвена до една година, тогава ще приключи строителството и новата ясла в квартал " Бояна " в същия регион.

" Една трета от дефицита тук-там в детските градини е в регион „ Витоша “, в действителност регионът е извънредно претрупан и чакам през юли да стартира строителството на учебното заведение с детска градина в Манастирски ливади, има определен реализатор, проектира се сега. Другите региони с максимален дефицит са „ Триадица “, „ Красно село “ и „ Лозенец “. Очаквам шест приключени здания на детски градини да бъдат въведени в употреба до лятото. Други 21 детски градини се строят сега ", съобщи Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР