Започна процесът срещу единадесет души, обвинени в подпомагане на организирането

...
Започна процесът срещу единадесет души, обвинени в подпомагане на организирането
Коментари Харесай

Започна процесът срещу обвинените за атентата в метрото в Санкт Петербург

Започна процесът против единадесет души, упрекнати в подкрепяне на организирането на нападението в метрото в Санкт Петербург през 2017 година, при което починаха 15 и бяха ранени над 70 души.
Бомбата избухна във трен в метрото.Предполагаемият причинител Акбаржон Джалилов, 22-годишен от централноазиатската страна Киргизстан, също почина при гърмежа преди две години този месец.
Твърди се, че 10 от обвинените са работили като съучастници на атентатора, в това число като са му дали експлозиви и подправени документи.
Още един човек, Аброр Азимов, е упрекнат като " един от уредниците " на нападението, съобщи БГНЕС.
Следователите настояват, че Азимов и брат му Акрам са в контакт с основана в Турция терористична формация, финансирала атентата.
Седейки в стъклена клетка в съда, обвинените съумяха да обменят няколко думи с представители на пресата преди началото на процеса.
„ Невинна съм “, сподели 47-годишната Шокиста Каримова, продавачка на плодове от Узбекистан, която е единствената жена, обвинена по случая. Тя е била задържана няколко седмици след детонацията. Тя твърди, че гранатата и експлозивите, открити в дома ѝ, са били подхвърлени от съветските служби.
Отговорност за атентата през 2017 година беше поета от малко известната терористична формация Батальон имам Шамил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР