Започна поетапното изписване от "Пирогов" на седемте души, които успяха

...
Започна поетапното изписване от "Пирогов" на седемте души, които успяха
Коментари Харесай

Изписаха двама от пострадалите при тежката катастрофа на АМ „Струма“

Започна поетапното изписване от "Пирогов " на седемте души, които съумяха да се спасят от горящия северномакедонски рейс на Автомагистрала „ Струма “. Състоянието им е устойчиво.
Днес бяха освободени двама души, чието положение е било най-леко. От "Пирогов ", където те бяха настанени, оповестиха, че доктор Анастасия Викторова от Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е предала пациентите на медицински екипи от Република Северна Македония. Те ще бъдат превозени с коли за спешна помощ до болница в Скопие.
За потърпевшите се полагаха нужните медицински грижи от деня на постъпването им в "Пирогов ". Седмият пациент, който е претърпял интервенция в Клиниката по ортопедия и травматология, а по-късно - и в Клиниката по неврохирургия, е в устойчиво положение, без смяна от през вчерашния ден, осведомят от болничното заведение.
В понеделник се чака да бъдат изписани още двама души, във вторник - също двама и в сряда - още един.
„ Имахме среща с няколко компании, които ще бъдат ангажирани с превозването, а през идващите дни планираме и срещи със фамилиите, с цел да разберем техните претенции за предаване на телата “, сподели македонският външен министър Османи.
Раненият сръбски жител ще бъде откаран в Сърбия, а македонските - в Скопие, като организацията по превозването им е поверена на министерството на опазването на здравето, съобщи още Буяр Османи. Пострадалите ще бъдат настанени първо в лечебни заведения, до момента в който не се реши, че могат да бъдат освободени за домашно лекуване.
Припомняме, че трагичният случай стана малко след 2 часа през нощта на 22 против 23 ноември. От общо 52 пасажери в рейса, едвам 7 души съумяха да се спасят и бяха откарани в болница. Хората са се прибирали от екскурзия от Турция към Република Северна Македония. За момента две са главните версии, по които се работи - човешка неточност и техническа нередовност. Властите и на двете страни са ангажирани със случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР