Започна почистването на пътните платна по основните булеварди в София.

...
Започна почистването на пътните платна по основните булеварди в София.
Коментари Харесай

Почистват калта и прахта от софийските булеварди

Започна почистването на пътните платна по главните булеварди в София. Това се прави по отношение на разпореждане на столичния кмет Йорданка Фандъкова и част от напъните на Общината да усъвършенства качеството на атмосферния въздух.

София

Днес бяха почистени пространствата, които се намират сред бордюра и платното на огромните булеварди в регионите " Слатина ", " Овча купел ", " Витоша ", " Изгрев " и " Възраждане ".
Васко Христов, шеф отдел " Оперативен надзор " в Столичния инспекторат: " С цел наносите, които се образуват от дъждовете да бъдат изринати, да не се подвигат финни частици във въздуха и да бъде чиста София. "
Събраните боклуци незабавно се прибират в кофи, а не се събират на купчини, до момента в който бъдат натоварени на камион. Освен работата по платната се прави и машинно метене на мостове, разчистване на шахти и оборка на зелени площи. При положително време почистването ще продължи и в останалите региони в града.

Според Васко Христов от Столичния инспекторат главният замърсител на платната са колите.
Васко Христов, шеф отдел " Оперативен надзор " в Столичния инспекторат: " Аз желая да прикани жителите да не паркират в тревни площи и кални места, с цел да не се смъкват с гумите на колите тиня и наноси по пътното платно. "
Христов моли водачите да употребяват буферните паркинги на метрото. Той добави, че е засилен и контролът върху камионите, които излизат от строителни обекти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР