Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата. Българската банка

...
Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата. Българската банка
Коментари Харесай

Над 25 000 кредита са били разсрочени само за 10 дни

Започна отпущането на безлихвени заеми, обезпечени от страната. Българската банка за развиване подписа контракт с четири търговски банки за даването на заемите. Още 8 се готвят да подпишат контракти. Те ще се отпускат на хора, които краткотрайно са останали без работа, които се самоосигуряват или са в неплатен отпуск. И компаниите имат опция за кредитиране, с цел да спасят бизнеса си в тежката обстановка. Това съобщи в ефира на БНТ председателят на Асоциацията на банките Петър Андронов.

По думите му, целтя на мярката е да се насърчат и хората, и работодателите да преминат през този интервал, да се затвори финансовия недостиг и още веднъж да се върнат на работа. Кредитът, който ще се отпуска, ще се изплаща с гратисен интервал и без рента.

" При отсрочването на заеми главното е да си постоянен длъжник и да има най-много просрочие до 90 дни. Ако се попадне в тази догадка се получава опция да отсрочиш отговорностите си към банка по твоя преценка по потребителски или ипотечен заем. Само за 10 дни към този момент има над 25 000 разсрочени заема. Броят на хората, които се възползват към този момент е същстествен ", означи Андронов.

Фирмите могат да се възползват и от опциите, свързани с европейски стратегии. Такива стратегии се готвят от Европейската капиталова банка и Европейския капиталов фонд. 

" Банковият бранш съвсем на всички места е постоянен, нашият не прави изключение. Той е съумял да натрупа много буфери и запаси през миналите години. Банковата система може да поеме подобен сложен интервал ", безапелационен и Андронов. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР