Започна конкурсът „Царица на розите“ в Карлово, една от най-бляскавите

...
Започна конкурсът „Царица на розите“ в Карлово, една от най-бляскавите
Коментари Харесай

Конкурсът за Царица на розите - онлайн

Започна състезанието „ Царица на розите “ в Карлово, една от най-бляскавите прояви в района този път се организира онлайн. В рамките на три модула публиката може да се запознае с красивите девойки, които към този момент влязоха в борбата за короната. На 14 май журито на Конкурс „ Царица на розите – Карлово 2021 " ще избере победителката. Церемонията по връчване на премиите също ще бъде излъчена онлайн.

Карлово стартира записването за присъединяване в състезанието за Царица на розите още през февруари. До 15 март всяко момиче, което желае да взе участие можеше да съобщи това. Условието бе да е на възраст сред 16 и 20 години и да изпрати автобиография, снимка и фотография на посочен електронен адрес.

Тогава уредниците оповестиха, че поради ограниченията против пандемията конкуренцията ще се организира онлайн.

Конкурсът за най-красивата госпожица в Розова котловина, почтена да носи купата Царица на розите е обичайната и в продължение на няколко десетилетия до момента не е провеждана единствено два пъти – през 2011 година по механически аргументи и през 2020 година поради пандемията. Тогава на Празника на розите короната носеше момичето, определено за Царица на розите миналата година.

Конкурсът за избор на Царица на розите е едно от най-чаканите събития в Подбалкана. То събира най-красивите девойки, които мечтаят да носят короната – знак на Карлово и Розовата котловина. Царицата на розите дефилира по време на празника на маслодайното цвете. Тя съпровожда кмета на общината, приветства жителите и гостите на Розовата котловина и взе участие в ритуалите, отдадени на розата през цялата година.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР