Започна изплащането на февруарските пенсии и добавките към тях.Този месец

...
Започна изплащането на февруарските пенсии и добавките към тях.Този месец
Коментари Харесай

Как пенсионерите могат да разберат имат ли добавки към февруарските пенсии

Започна изплащането на февруарските пенсии и добавките към тях.

Този месец близо 1 милион пенсионери, които през януари получиха по-малка обща сума спрямо декември предходната година, ще получат съответната разлика. В сметката на пенсиите влиза и включените коронавирус добавки.

От сутринта - два телефона съм присъединила, двата звънят, свързахте се с Национален осигурителен институт, сега няма свободни оператори, споделя Евгения, пенсионер.

За да се ориентира какво и е платила страната и какво не, Евгения има няколко разновидността:
Да изиска извлечение от банката, което ще ѝ коства париДа отиде до приемна на НОИДа изиска информация по пощата
Днес хората, които получиха пенсиите си там, получиха и детайлна информация какво им е изплатено.

От Национален осигурителен институт обаче дават и друга опция - онлайн информация в уеб страницата им.

Ще могат да се видят в справката, електронната информация на уеб страницата на Национален осигурителен институт, стига да може да се разпознава електронно, споделя Любомира Язаджиева, шеф на дирекция " Пенсии " в Национален осигурителен институт.

През уеб страницата справката може да се случи единствено и само, в случай че човек има ПИК код. Ако няма подобен, би трябвало или да отиде в офис на Национален осигурителен институт, или да го изиска електронно. За това обаче му е необходим и електронен автограф, който множеството пенсионери нямат.

Аз нямам ПИК. Да намерят метод аз да се свържа с тях да си го желая. С писмо ли, с противоположна квитанция, споделя Евгения, пенсионер.

Във всички случаи без ПИК код справката за пенсията минава през очакване на опашка или посредством електронен автограф, който също коства пари, които Евгения няма желание да даде.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР