Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на

...
Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на
Коментари Харесай

София ще си има нов център за съвременно изкуство

Започна построяването на Центъра за модерно изкуство на мястото на остарялата топлоцентрала на НДК. Това е знаков обект в поддръжка на хората на изкуството и културата с места за театрални постановки, музикални и танцови събития, изложения, просветителни и обществени действия.
Това заяви в своята Фейсбук страница столичният кмет Йорданка Фандъкова, като сподели и фотоси от началото на градежа.

" Благодаря на ръководителя на комисията по просвета и обучение в Столичния общински съвет Малина Едрева, която работи със сърце и душа за реализацията на този план. Заедно с основния проектант на София арх. Здравков, проведоха интернационален архитектурен конкурс, в който участваха над 60 проектантски бюра. Беше определен плана на арх. Мариана Сърбова и арх. Антон Колев, който планува създаване на една огромна зала, две по-малки, кафене, пространства за услуги от резидентен вид и външен амфитеатър с доста зеленина ", прецизира още Фандъкова като разкрива и още детайлности.
" Очаквам строителните действия да завършат при започване на идната година, след което ще стартира организация на активността. Разговаряла съм с министъра на културата Боил Банов за включване и на Министерството, тъй като това ще е народен център, единствен в България ", приключва обявата на Йорданка Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР