Започна изграждането на нов, трети корпус на модерната детска градина

...
Започна изграждането на нов, трети корпус на модерната детска градина
Коментари Харесай

Започна изграждането на трети корпус на модерна детска градина Надежда в Бургас

Започна построяването на нов, трети корпус на модерната детска градина „ Надежда “ в ж.к. „ Меден рудник “. Сградата на корпус „ В “ ще бъде на 2 етажа, а визията й ще кореспондира с построени към този момент корпуси „ А “ и „ Б “. Днес алегоричен старт на строителните действия даде кметът Димитър Николов.  

„ След построяването на първите два корпуса на детска градина „ Надежда “ през 2012 и 2013 година успяхме да изведем децата от жилищен блок № 462, а в този момент с построяването на новия трети корпус ще изведем и последните деца в комплекса, настанени сега в блок № 114. Сградата ще е задоволително огромна да одобри близо 100 деца, разпределени в 3 култивиран и 1 яслена групи “, показа кметът Димитър Николов.  

Постройката ще бъде със застроена повърхност от 469 кв. м., със партер, в който ще има кулоар със стълбище и хранилища. Партерният етаж ще има пространно предверие, стая за учители, пространства за една яслена и за една градинска група, към които ще има и тераси. На втория етаж ще бъдат ситуирани пространствата за останалите две култивиран групи с тераса, кулоар, стълбище и образователна зала.  



В новия корпус ще бъде въведена нова организация на дневния режим на децата от 4-та възрастова група. На най-големите малчугани ще бъде предоставена опция за превозване на времето за следобеден сън в нова зона за спокоен следобеден режим, в който ще има детска библиотека, пуфове, благоприятни условия за арт терапия и релаксация, за изобразяване и др.  

През 2012 година отвори порти корпус „ А “ с 3 култивиран и 1 яслена група, а през 2013 година бе издигнат и корпус „ Б “, в който има още 4 култивиран и 1 яслена група. Във филиала на ДГ „ Надежда “ в бл. № 114 се отглеждат и възпитават още 2 култивиран групи или другояче казано, все още в градината се отглеждат и възпитават 330 деца от 1 до 7 годишна възраст.  

След построяването на третия корпус тези 2 култивиран групи ще бъдат изведени от бл. № 114 и настанени в новата постройка, която ще може да одобри още 1 градинска и 1 яслена група или в ДГ „ Надежда “.  

Освен новия корпус на ДГ „ Надежда “, Община Бургас строи сега още нова постройка за ДГ „ Синчец “ в кв. Горно Езерово, нова детска градина „ Морско конче “ в к-с „ Братя Миладинови “, нов корпус на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и нов корпус на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в ж.к. „ Меден рудник “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР