Започна изграждането на нов спортен обект в район Люлин върху

...
Започна изграждането на нов спортен обект в район Люлин върху
Коментари Харесай

Строят модерно футболно игрище в Люлин

Започна построяването на нов състезателен обект в регион „ Люлин " върху общински терен, оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС).

Обособява се съвременно футболно игрище с изкуствена трева и осветяване. Инвестицията е на стойност 500 000 лева и се прави от Българския футболен съюз, който завоюва първия конкурс по Програмата за създаване на спортни обекти с публично-частно партньорство, която ръководителят на СОС Георги Георгиев инициира през предходната година и Общинският съвет утвърди.

Условието, което Столичната община е сложила, е спортният обект да може да се употребява свободно от жителите най-малко по 18 часа на седмица.

В момента по програмата се построяват още три нови спортни многофункционални обекта в регионите „ Люлин " и „ Лозенец ", а по други два общината е на финалната права в състезанията.

Председателят на СОС чака районните кметове да обследват още благоприятни условия за даване на терени за създаване на спортни обекти, с цел да се дава повече опция за интензивност на софиянци, показват от СОС.

От там напомнят, че на следващия ден в 17:30 ч. в Княжевската градина ще бъде открита ледена пързалка. От 18:00 ч. пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “ ще има осъществявания на танцови, музикални обединения и 3D мапинг, а в 19:00 ч. ще бъдат запалени светлините на коледната елха в София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР