Започна голямото предколедно пътуване. От Пътна полиция казаха, че целия

...
Започна голямото предколедно пътуване. От Пътна полиция казаха, че целия
Коментари Харесай

Огромни задръствания в центъра и изходите на София

Започна огромното предколедно пътешестване. От " Пътна полиция " споделиха, че целия състав на екипите е зает по празниците. Най-засилен трафик се чака по автомагистралите - " Тракия ", " Хемус ", " Люлин ", през днешния ден и на следващия ден.

На изхода на София в посока автомагистрала " Тракия " трафикът е многолюден, само че за тапи и километрични тапи сигурно не може да се приказва. За пътуващите по Автомагистрала " Хемус " е основана времена организация на придвижване в тунелите, където има поправки за по-бързо предвижване. До в този момент огромното пътешестване минава безпроблемно. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че няма получени сигнали за тежки произшествия. В серията почивни дни се чакат засилени инспекции на пътя. В рамките на миналия ден са открити общо 32-ма водачи седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. Седем са хванати да карат под въздействието на опиати.

Задръстванията в София започнаха още от обяд. По бул. " Цариградско шосе " се образуваха колони и в двете направления.

Допълнителни патрули бяха ситуирани на изходите на града.

" Целият разполагаем състав на отдел " Пътна полиция " е зает с безпроблемното изнасяне на жителите ", сподели старши комисар Динко Трифонов - " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи.

За облекчение на всички пътуващи от София към Варна са обособени две ленти за придвижване в тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " на Автомагистрала " Хемус " поради поправки. Всички пътуващи от Варна към София бяха пренасочвани по обходен маршрут. Интензивен трафик има и в региона на Дунав мост при Русе. На границата се образуваха опашки най-вече от идващи от Румъния.

По време на празниците контролът на пътя ще бъде засилен - екипите на полицията ще наблюдават за превишена скорост, рискови изпреварвания и приложимост на алкохол и опиати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР