Заплетен случай, в който има и насилие, и заплахи за

...
Заплетен случай, в който има и насилие, и заплахи за
Коментари Харесай

Заплетен случай с 6-годишно дете: Насилие, заплахи за убийство и ограничителни заповеди

Заплетен случай, в който има и принуждение, и закани за ликвидиране, ограничаващи заповеди и правосъдни решения.

Майка не е виждала детето си повече от месец, откакто бащата го е взел в избрания му от съда интервал за рандеву и отхвърля да го върне.

Институциите пък се оказват безсилни да създадат каквото и да е, макар че съдът е дал родителските права на майката.

" Баща ми лъже, че мама ме бие и ме снима с телефона гола, а по-късно с фотошоп рисува синини. Не искам да приказвам с майка ми, тъй като тя ме бие и не ми разрешава да виждам тати ".

Това са две фрази на едно и също 6-годишно дете. Две разнообразни негови версии. Историята е за сериен филм. Килограми с документи, в които майката и бащата на едно дете - разграничени, не престават да си приказват през съда.

" Имам 4-5 медицински за зверско пребиване ", съобщи Екатерина Велчева.

" Напротив - госпожа Велчева и нейното семейство неведнъж ме пребиват, когато пристигам да взема детето си по режим на персонален контакт ", добави Александър Кръстев.

Дума против дума и съдебномедицински против съдебномедицински. Съдът е взел своето решение. Детето да се отглежда при майката, а бащата да го вижда в избрани интервали от годината.

" Майката в никакъв случай не е спазвала режима на персонален контакт ", разяснява Александър Кръстев.

" Детето споделя: " Не желая да потегли с тате, боязън ме е, той няма да ме върне ", споделя Екатерина Велчева.

И това в действителност се случва. Последния път, в който бащата съумява да вземе детето, то повече не се връща при майка си. До ден сегашен.

" Последното, което е видяло, е по какъв начин аз лежа на пода, а бащата ме блъска с юмруци в главата ", съобщи Екатерина Велчева.

Бащата се среща с екипа ни, знаейки, че е в нарушаване на правосъдно решение.

Българска национална телевизия: Сега към днешна дата, на днешния ден - къде би трябвало да бъде детето Ви? По правосъдно решение.

Александър Кръстев: По правосъдно решение трябваше да бъде при майката. Но защото детето не пожела да отиде за летния режим при майка си - аз не мога да го накарам принудително. Детето, в случай че пожелае да отиде при майка си, е свободно да отиде, когато пожелае.

Българска национална телевизия: Допускате ли, че може да се опасява от Вас да каже, че желае да отиде при майка си?

Александър Кръстев: Не.

Какво тъкмо желае детето е въпрос с нараснала компликация. То, напълно предстоящо, споделя разнообразни думи пред обществените. И те на хвърчащи листи изписват разнообразни мнения. Едната версия: ОЗВУЧЕНО: Не желае да върви при майка си. Споделя, че желае да остане при татко си.

Другата версия: Споделя, че татко и я е предиздвикал да каже пред чичко служител на реда: " напълно малко мама ме бие ".

Дори в интервала, когато бащата държи нелегално щерка си, обществените означават, че детето се усеща добре. При наше питане обаче правят инспекция в продължение на седмица и откриват: Служителите, работещи по случая, се усещат под прочувствен и душевен напън от страна на двамата родители.

При първичното ни питане към Министерство на вътрешните работи от там дават отговор: Екипът не е имал задоволително данни за закононарушение, което да води до неговото задържане.

Въпреки нарушена ограничаваща заповед, макар побой, потвърден с здравно - няма арестувани. По-късно обаче и след нашите записи излиза наяве, че бащата е разгласен за общодържавно търсене. И следващ ден е неоткриваем за полицията.

Нито една институция не може да каже къде е истината и да отговори на въпроса какво фактически се случва с едно дете, което повече от месец не е виждало и чувало майка си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР