Заплатите на служителите в бюджетния сектор ще бъдат увеличени от

...
Заплатите на служителите в бюджетния сектор ще бъдат увеличени от
Коментари Харесай

Владислав Горанов съобщи кой ще получи 10% върху заплатата

Заплатите на чиновниците в бюджетния бранш ще бъдат увеличени от началото на 2019 година, само че не всички ще получат по 10% от горната страна. Това стана ясно от изказването на финансовия министър Владислав Горанов след днешното съвещание на държавното управление.

Държавата ще отпусне над 1 милиард лв. за 10% растеж на разноските за личен състав в бюджетните ведомства, само че заплатата на всеки чиновник ще нарасне с %, избран от ръководителя му, съгласно атестацията му.

При някои чиновници може да е по-малко, а при някои - повече от 10%, изясни Горанов.

Горанов регистрира, че в края на август тази година бюджетният остатък е над 2,5 мрд. лв..

Макроикономическата прогноза за 2019 година и предстоящите спомагателни доходи в хазната дават опция финансовото министерство да планува нарастване на заплатите в бюджетната сфера, изясни финансовият министър.

"Увеличение с 10% на разноските за личен състав, за цялата бюджетна сфера. Спецификата е, че в продължение на авансово обявената политика за удвояване на възнагражденията на заетите в междинното обучение, и при тях нарастването ще бъде с 20% “.

10-процентното нарастване на заплатите в бюджетната сфера се чака да повлияе позитивно на пазара на труда.

"Като изтласка в някаква степен и останалите приходи в страната. От увеличените разноски за личен състав ще последва и по-голям доход в обществените и здравноосигурителните фондове “.

Финансовият министър не вижда връзка сред 10-процентния растеж на заплатите и изборите следващата година.

"Всяка година има избори. Ако се опитате да омаловажите напъните, евентуално оферирате да не се прави. Сега е време за бюджета, в този момент се дискутират параметрите на бюджета, в този момент имаме опция, в този момент го вършим “.

Национален осигурителен институт: Средният застрахователен приход за страната за юли е 878,70 лв.

Размерът на междинния застрахователен приход за страната за месец юли 2018 година е 878,70 лева, оповестяват от Националния застрахователен институт.

Средномесечният застрахователен приход за страната за интервала от 1 август 2017 година до 31 юли 2018 година е 861,52 лева

Определеният средномесечен застрахователен приход за страната за посочения интервал служи при пресмятане размерите на новоотпуснатите пенсии през месец август 2018 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР