Заплата от 80 до 120 000 рубли (1400 – 2100

...
Заплата от 80 до 120 000 рубли (1400 – 2100
Коментари Харесай

Руска медия разкри каква е заплатата на руските тролове за дейност в САЩ

Заплата от 80 до 120 000 рубли (1400 – 2100 долара) е била заплатата в така наречен фабрика за съветски тролове, работили по време на американските президентски избори. Разходите на година за заплати на троловете със " специализация Съединени американски щати " са стигнали до 1 млн. $ годишно. Това твърди съветското издание РБК, базирайки се на лично следствие.
Фабриката за тролове се намира на ул. " Савушкина " номер 55 в Санкт Петербург, споделя РБК. И разказва в детайли детайли от работата там, потвърждавайки, че разполага със скрийншоти на постове от административните панели, посредством които са работели троловете.
През лятото на 2016 година, т.е. в пика на борбата сред Доналд Тръмп и Хилари Клинтън, " американският отдел " на троловете е наброявал сред 80 и 90 души. В самата фабрика са работели общо 250 души. Сега американският отдел е формиран от към 50-тина души. Ръководител е 27-годишният Джейхун Асланов, който обаче публично отхвърля да има нещо общо.
Информацията на РБК демонстрира и друго – с най-малко 118 профила във Фейсбук и Twitter (които към този момент са блокирани), петербургската фабрика за тролове е съумяла да притегли към 6 млн. почитатели в двете обществени мрежи, а в пика на акцията за президент на Съединени американски щати оповестените постове са достигали до 30 млн. души за седмица. На седмица в обществените мрежи се разгласяват най-малко 1000 поста от трол, включително текстови, снимкови и видео постове.
За две години " тролската фарбика " е похарчила 200 000 $ за реклама на избрани тези и постове. С постовете руснаците са съумели да провокират най-малко 40 действителни шествия и манифестации – с избрани претенции. Тема номер едно на троловете е бил расизмът, а другите известни тематики са били свободата да се носи оръжие, незаконната миграция и даже отделянето на Тексас от Съединени американски щати. Много известен пост е бил този с изображение на анимационния воин Йосемити Сам и следният текст към него: " Забраниха ми да се демонстрирам по малкия екран, тъй като съм доста нечовечен. Харесайте и споделете този пост, в случай че си ме гледал като дете и имаш револвер, с който не си умъртвил никого! ".
Припомняме, че Фейсбук публично изпрати данни за политическата реклама и постовете от профили, поддържани от Русия, до сенатската комисия в Съединени американски щати, която се занимава с възможната съветска интервенция в американските президентски избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР