Заплащането на военнослужещите не е адекватно.Това каза министърът на отбраната

...
Заплащането на военнослужещите не е адекватно.Това каза министърът на отбраната
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Заплащането на военните не е адекватно и трябва да върви нагоре

Заплащането на военнослужещите не е съответно.

Това сподели министърът на защитата в оставка Драгомир Заков по време на чуването си в отрасловата комисия на Народното събрание.

Министърът посочи, че най-големите дефицити в тази посока са във войнишкия и сержантския състав, както и измежду по-младите офицери от армията.

„ Това са невралгичните точки във въоръжените сили “, уточни министър Заков. Той добави, че подобряването на размера на възнагражденията е измежду основните цели, паралелно с модернизацията на армията и останалите значими въпроси.

„ Трябва да стартираме да решаваме тези проблеми “, сподели още Драгомир Заков пред депутатите от Комисията по защита.

Според него вероятно нарастване на заплатите измежду военнослужещите не би следвало да става с %, идентичен за всички, а посредством слагане на акцент върху най-уязвимите групи военнослужещи.

„ Заплатите би трябвало да вървят нагоре, това е истината. Ще оставя съответен проект, с съответни ограничения, само че времето към този момент ни притиска “, добави още той.

„ Вече не би трябвало да приказваме за ускорена, а за светкавична рационализация. Ако си позволим 2022 година да бъде следващата нулева година откъм решения, това ще бъде проблем за националната сигурност. Ще се опитам да оставя след себе си задоволително огромна база за развиване по верния метод “, сподели в умозаключение Драгомир Заков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР