Запазване на мощностите от въглищните централи е основният акцент в

...
Запазване на мощностите от въглищните централи е основният акцент в
Коментари Харесай

Петкова: Запазването на въглищните ТЕЦ е основният акцент в Енергийната ни стратегия до 2030 г., с поглед до 2050 г.


Запазване на мощностите от въглищните централи е главният акцент в Енергийната тактика на България до 2030 година, с взор до 2050 година Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие /НСТС/. " Това, което е планувано в Интегрирания проект " климат, енергетика ", надлежно Енергийната тактика, е опазване на този вид мощности ", посочи Теменужка Петкова, представена от Българска телеграфна агенция. По думите й точно въгледобивът и Топлоелектрическа централа, които създават електрическа сила, са съществена базова мощ в българската електроенергетика.

В интегрирания проект е планувано увеличение на каузи на възобновимите енергийни източници в крайното брутно ползване до 25 %, заяви енергийният министър. Категоричната визия на енергийното министерство е, че оттук насетне не може да има стимулиране на този вид производители на ток посредством цената. Те би трябвало да построяват своите мощности напълно на пазарен принцип, посочи Теменужка Петкова.

Министър Петкова изясни, че всяка държава-членка на Европейски Съюз би трябвало да създаде собствен Интегриран проект " климат, енергетика ". Този проект действително съставлява Енергийната тактика и през днешния ден ще бъде изпратен в Европейската комисия /ЕК/.

До юни 2019 година Европейска комисия би трябвало върне мнения по интегрирания проект. След като този интегриран проект бъде изпратен в Европейска комисия, той ще бъде наличен и ще има опция за отзиви, мнения, ще бъдат направени и публични разисквания. След направените корекции от страна на Европейска комисия, този проект до края на 2019 година би трябвало да се одобри, добави Теменужка Петкова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР