Запазили сме политиката по доходите. Това заяви финансовият министър Асен

...
Запазили сме политиката по доходите. Това заяви финансовият министър Асен
Коментари Харесай

Нищо революционно и без изненади в бюджета обещава Василев

Запазили сме политиката по приходите. Това съобщи финансовият министър Асен Василев, който показа пред бюджетната комисия, обществената комисия и комисията по стопански политики и нововъведения.

Капиталовата стратегия е над 8 милиарда лв., което е връх, по думите му. Запазени са обществените заплащания , похвали се финансист номер едно. Осигурени са средства за Българска академия на науките, Селскостопанската академия, ВУЗ-овете. Пари има за детски ясли и градини. Има заделени средства за обезщетения за родителите, чиито деца не са признати в детска градина.

Този бюджет е бюджет, който да дава отговор на упованията на бизнеса и жителите и да няма изненади, уточни Василев. В него няма нищо революционно, добави той и даде обещание целите на кабинета Денков-Габриел да залегнат в макрорамката за 2024 година

Устойчивост на държавните финанси дава обещание той. Този бюджет въпреки всичко щял да разреши да се създадат вложения.
 Министерски съвет одобри проектобюджет 2023, ГЕРБ
Министерски съвет одобри проектобюджет 2023, ГЕРБ " за " макар забележките

Основните параметри на бюджета остават същите

Любомир Дацов от фискалния съвет сподели, че няма антиинфлационни политики в бюджета. В идващите няколко години, по думите му, имаме съществени провокации.

Теменужка Петкова е удовлетворена, че няма смяна на данъчния модел и се резервира целта за участие в Еврозоната. Но не се решавали проблемите. Намаляват се разноските за обучение като % от Брутният вътрешен продукт. Приходите са мощно надценени, посочи тя. ГЕРБ са обезпокоени и от размера на дълга.

България е дребна отворена стопанска система, уточни още веднъж Асен Василев. Оказва се обаче, че сме на второ място по най-ниска инфлация в Източна Европа. По думите му сега са лимитирани опциите на българското държавно управление да влияе върху инфлацията.
 Бюджетът още веднъж раздели синдикати и работодатели
Бюджетът още веднъж раздели синдикати и работодатели

АИКБ вижда у нас най-голям растеж на работната заплата в Европейски Съюз, КТ " Подкрепа " регистрира обедняване на българина

Не е задоволителна връзката на бюджета с действителната стопанска система, съгласно социалиста Румен Гечев. Този бюджет е в границите на вероятното, счита той и изиска сред първо и второ четене на едни 800 милиона лв. за обществени политики и развиване на образованието.

Бюджетът е реален, удовлетворен е Венко Сабрутев и заявява поддръжката на ПП/ДБ. Деян Николов от Възраждане дефинира макрорамката като бюджет на Еврозоната.

Дебат за Еврозоната ще има, само че не тук е мястото, изясни финансовият министър. А участието в клуба на богатите било причина за растеж на стопанската система. Фискалният запас сега е 12,5 милиарда лв..
 Денков прикани синдикати и бизнес да не се впускат в бюджетен популизъм
Денков прикани синдикати и бизнес да не се впускат в бюджетен популизъм

Реални промени биха могли да се заложат с постоянен бюджет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР