Запасите от природен газ на Турция в находищата в Черно

...
Запасите от природен газ на Турция в находищата в Черно
Коментари Харесай

Ердоган: Турските запаси от газ в Черно море се оценяват на 500 млрд. до 1 трилион долара

Запасите от природен газ на Турция в находищата в Черно море се правят оценка на 500 милиарда $ до 1 трилион $, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Печалбите, които Турция ще има от черноморския газ, ще влагаме в нашето бъдеще, съобщи Ердоган на протест в западния турски град Бурса.

Ще създадем фамилна и младежка банка. Целта ни е да финансираме действия, които ще укрепят фамилната институция оттук насетне. Ще подсигуряваме, че домакините ще могат да се пенсионират, като покриват една трета от вноските си от въпросната банка, сподели президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

На 20 април Ердоган взе участие в гала, на която бе обещано начало на доставките на черноморски газ за Турция от находището в Сакария. Церемонията се състоя в газопреработвателния комплекс " Фильос " в окръг Зонгулдак. Първоначално се възнамерява от находището да се добиват 10 млн. куб. м газ дневно. След като планът доближи цялостния си потенциал, или рандеман на до 60 млн. куб. м дневно, турските управляващи възнамеряват да покрият 30 на 100 от потребностите на страната от природен газ.

Доказаните ресурси от природен газ в Черно море на Турция сега са към 710 милиарда кубически метра, което е задоволително за облекчаване на вътрешното търсене за 35 години, съобщи неотдавна турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР