Западните страни трябва да намалят зависимостта си от Китай, но

...
Западните страни трябва да намалят зависимостта си от Китай, но
Коментари Харесай

ЕС няма да поставя Китай на нивото на Русия

Западните страни би трябвало да понижат зависимостта си от Китай, само че не могат да слагат страната в една категория с Русия. Това съобщи висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, представен от " Ройтерс ".

" Ясно е, че Китай консолидира нова епоха на външната си политика, както и на вътрешната, че Китай става доста по-напорист, поема по доста по-самостоятелен курс ", уточни той в коридорите на среща с сътрудниците си от Г-7 в немския град Мюнстер.

" Ясно е, че желаеме да понижим зависимостите си, желаеме да се оправим с уязвимостта си, да засилим устойчивостта си. Но сега доста страни членки имат мощни стопански връзки с Китай и не мисля, че можем да сложим Китай и Русия на едно и също равнище ", акцентира Борел.

По-рано през днешния ден, по време на първото посещаване на немския канцлер Олаф Шолц в Пекин, китайският водач Си Дзинпин му съобщи, че като огромни страни с въздействие, Китай и Германия би трябвало да работят дружно още повече във " времена на промени и ужас "  в името на международния мир и развиване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР