Западните медии съобщават за ареста във Франция на руския милиардер,

...
Западните медии съобщават за ареста във Франция на руския милиардер,
Коментари Харесай

Задържаха руски милиардер във Франция. Откриха „купища пари

Западните медии оповестяват за ареста във Франция на съветския милиардер, съсобственик на Alfa Group Алексей Кузмичев, като част от дело за пране на пари.

Според френския Le Monde предприемачът е бил арестуван сутринта на 30 октомври. Информацията е доказана от Националната финансова прокуратура (НФП), която приказва за редица обиски на адреси, свързани с Кузмичев.

По-специално полицията ревизира имението на милиардера - постройката се намира в 7-ми регион на Париж, до Народното събрание и музея Орсе. Известно е и за обиск във вила в Сен Тропе.

Съобщава се, че Кузмичев е един от тези съветски бизнесмени, които са напуснали Русия с началото на войната в Украйна. Той беше съсобственик на Alfa Group, притежател на Alfa Bank, и попадна под антируските наказания, до момента в който беше във Франция.

Въпреки това, с помощта на фамилните връзки, предприемачът съумя да заобиколи ограничаващите ограничения на Европейския съюз.

Изданието написа, че няколко френски ведомства са взели участие в интервенцията по задържането и претърсването на имуществото на Кузмичев, по-специално над 60 сътрудници на Антикорупционното бюро OCLCIFF и четиридесет полицейски специфични сили от отрядите RAID и BRI - те поеха отбраната от територията на вилата на крайбрежието Lazurny с повърхност от 2 хектара.

В резултат на обиските чиновниците на реда са разкрили „ купища пари “. Изяснява се, че Кузмичев е забъркан в три случая едновременно, в това число нарушение на наказания и пране на пари.

Описвайки събитията, изданието показва, че за PNF това е третото дело против съветски бизнесмени, парижката прокуратура има 15 от тях и те също са свързани с пране на пари при закупуване на здания в Париж, Лазурния бряг и Алпите.

В резултат на това Франция към този момент е конфискувала недвижими парцели на стойност над 100 милиона евро.

Две от яхтите на Кузмичев в Кан също бяха под митнически арест, едната беше освободена през декември с решение на съда.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР