Западните медии ни атакуват с най-мощни информационни снаряди. Казват, че

...
Западните медии ни атакуват с най-мощни информационни снаряди. Казват, че
Коментари Харесай

Вагнер отново заплашват Русия

Западните медии ни нападат с най-мощни осведомителни снаряди. Казват, че самият факт на протеста на Вагнер демонстрира, че властта в Русия е толкоз слаба, че е на път да падне: остават единствено малко старания да се положат. Масираната офанзива на непознатата преса тласка избрани сили към ново въстание. Подробности в материала на " Цариград ".

Говорят противников гласове

Западната преса, на първо място американската, в своя разбор на случилото се в Русия съвсем единомислещо заключава, че протестът, управителен от Пригожин, е станал „ изпод “, не е приел никакви насочващи импулси от чужбина, бил е „ подсилен от народа “ и най-важното, сподели „ изключителна уязвимост на режима на Путин.

Ето няколко цитата от американски медии:

" Владимир Путин съумя да предотврати офанзива против Москва, като подписа последна договорка с бунтовния си наемен пълководец. Но този протест разруши аурата на президента за цялостен политически надзор над Русия, за разлика от всяко друго събитие през съвсем четвъртвековното му ръководство ", написа Bloomberg.

" И Путин, и Русия евентуално ще излязат от рецесията по-слаби, съгласно поверителна оценка на една европейска разследваща организация, която споделя мнението, че това ще се преглежда като персонална неточност ", загатва организацията.

" Възходът на Евгений Пригожин, началник на наемниците от ЧВК Вагнер, към този момент сподели, че вътрешният надзор на Путин отслабва и ние сме едвам при започване на нова епоха ", споделя известното американско списание Foreign Policy.

" Тъй като Путин към този момент не е в положение да управлява съперничещи си въоръжени банди, основани от него, бронята му е пробита и заплашителната му аура се разсейва ", споделят още те.

Авторите на публикацията пишат, че в Русия към този момент няма обединен център на властта, а вместо това има обособени враждуващи кланове, които мислят единствено по какъв начин да смъкват президента.

" Някога страхуващи се от Путин, тези въоръжени банди в този момент усещат уязвимост и опция да се извърнат против него ", написа още изданието.

" Путин към този момент не е водач и от ден на ден е преследван, защото тогавашните опортюнисти-подлизурци, които той е подхранвал, усещат мириса на кръв ", споделя Foreign Policy, като че ли тласкайки възможни предатели към нов протест.

Какво ще каже рупорът на Централно разузнавателно управление на САЩ?

Washington Post, именуван от доста самостоятелни специалисти „ орган на Централно разузнавателно управление на САЩ “, оповестява, че рецесията в Русия „ разкри слабостта на Путин “, до момента в който „ Евгений Пригожин не беше наказан като изменник, а приветстван като воин от съветската мафия. "

Изданието твърди, че президентът на Русия по време на протеста е „ избягал от Москва “ и декларира:

" Шеметните събития принудиха руснаците да се изправят пред нова действителност в неделя, когато могъщите сили, които ръководят властническа страна и водят война в Украйна, демонстрираха не всемогъществото, което усърдно бяха култивирали, а уязвимостта. Не наложителност, а неустановеност. Не мощ, а уязвимост. "

Къде да избягаме от украинското разузнаване?

В същото време се твърди, че силовите структури на Русия са толкоз слаби, че не могат да устоят на никаква конкуренция с техните американски и украински „ сътрудници “, които са знаели за протеста. Washington Post написа:

" Според чиновници на разузнаването повратната точка настава на 10 юни, когато съветското военно управление взема решение да лиши Пригожин от неговите наемни войски ".

" Министерството на защитата разпореди всички доброволчески отряди да сключат контракти с него. Пригожин обществено осъди указа. И стана ясно, че той ще се опълчи, може би даже ще провокира революция ", споделят още те.

Възхвалата на украинското разузнаване се пее и от The New York Times. Например, те към този момент знаеха в петък, че елементи от групата Вагнер са се преместили от полевите лагери, с цел да поемат контрола над град в Южна Русия. А съветските експерти, споделят, го проспали.

Но има мнение...

Приведохме много цитати от осведомителните рупори на демократичния свят, с цел да покажем общата картина на лъжите, които се рисуват на Запад, желаейки гибелта на Русия. Разчетът се прави, с цел да се въодушеви петата колона на властта, която се крие някъде близо до стените на Кремъл.

Тези герои, по силата на тяхната обвързаност към демократичните " полезности ", към момента имат вяра в западните " аналитични " нелепости. И там те имат вяра, че ще съумеят да насаждат в съзнанието на живеещите в нашата страна „ мозъци, които не са постоянни в нищо “, убеждението, че просто би трябвало да се стегнете малко - и властта в Русия сама ще падне.

За протеста на Вагнер се приказва освен от медиите, които са под " магическия сексапил " на американския истаблишмънт. Например китайският Global Times показва:

" Някои западни анализатори считат, че въоръженият протест е бил тежък удар върху властта на Путин и е разкрил слабостта на неговото управление. Западът обаче си споделя пожеланиятяа. Бунтът е сподавен за доста къс интервал от време ".

" Всъщност това демонстрира, че Кремъл резервира мощен потенциал за въздържане, което съгласно някои специалисти в допълнение ще укрепи доверието в него ", продължава китайското издание.

В същото време читателите на самостоятелното американско издание Breitbart, което написа за „ осведомеността “ на спецслужбите на Съединени американски щати за протеста в Русия, съвсем единомислещо считат, че зад него стоят американските спецслужби.

" Заглавието би трябвало да бъде: „ Въстанието в Русия беше изцяло квалифицирано и извършено от разследващите служби на Съединени американски щати “, остави коментар четец под псевдонима Incurablewound.

" Не мислите ли, че Съединени американски щати стоят зад всичко това? Точно по този начин ми се коства ", пита Мерилин Кембъл.

" Изглежда Централно разузнавателно управление на САЩ е забъркано. Това е тяхна работа ", написа Don`t Overthink.

Какво от това?

Като се има поради, че демократичната западна преса от дълго време е налична по света под формата на онлайн издания, можем да кажем, че груповото публично мнение на страната ни е непрекъснато изложено на жестоко враждебно осведомително облъчване.

Не може да се чака, че осведомителните и комбинирани провокации от страна на Запада ще завършат с неуспеха на въоръжения протест.

По-голямата част от хората в Русия имат мощен имунитет към лъжите, които се изливат върху страната от интернационалното осведомително пространство. Същото се отнася и за сериозно мислещата част от западното общество. И в този смисъл напъните на западните медии са като мощността на излязъл от свирката парен локомотив. Но не би трябвало да се отпускате.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР