Западните Балкани имат ясна европейска перспектива и може да разчитат

...
Западните Балкани имат ясна европейска перспектива и може да разчитат
Коментари Харесай

Таяни: Сърбия и Черна гора може да влязат в ЕС до 2025 г.

Западните Балкани имат ясна европейска вероятност и може да разчитат на Европейския парламент да ги поддържа в този развой, само че топката е в техния двор, декларирал Таяни пред портала European Western Balkans преди формалното си посещаване в Сърбия.

Той подчертал, че забележителен прогрес е нужен в области като върховенството на закона, правораздаване и съществени права в Черна гора и Сърбия, и счита, че тези две страни могат да бъдат подготвени за присъединение до 2025 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Борисов: Балканите са на Европа, да не ги дадем на различен

Преди дни Испания излезе със мнение, че в Стратегията за разширение на Западните Балкани, която се приготвя от Европейската комисия, няма място за Косово. Така Мадрид провокира същински ужас в Прищина, само че и в Брюксел, чиито публични лица започнаха да изясняват, че тактиката покрива целия район и задачите Западни Балкани имат европейска вероятност, написа белградският вестник "Политика ".

Според информации от дипломатически източници в Брюксел Испания този път е имала доста твърда позиция, когато става въпрос за политиката на разширение, т.е. за опцията за интеграция на Косово в Европейски Съюз. Неофициално Европейската комисия е изпратила в Мадрид собствен почитан представител, с цел да може да се стигне до компромисно решение, написа "Политика ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР