Западната преса и политици не само смятат, че руското нашествие

...
Западната преса и политици не само смятат, че руското нашествие
Коментари Харесай

Ако войната е утре: всички варианти и последици от битка при Донбас

Западната преса и политици освен считат, че „ съветското настъпление ” на процедура към този момент е осъществено и афишират това всеки ден от края на предходната година, само че в този момент последваха доста странни дипломатически дейности.

Западните дипломати бягат от Киев

По-специално стана известно, че Държавният департамент на Съединени американски щати е разпоредил „ евакуация “ на редица дипломатически чиновници и членове на техните фамилии от посолството в Киев. По-специално „ Вашингтон Пост “ цитирайки публично писмо от Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестява: " Държавният департамент е разрешил доброволното овакантяване на държавни чиновници на Съединени американски щати, изпълняващи задания, които не са незабавни. В същото време Държавният департамент разпореди заминаването на членове на фамилиите на американски чиновници от посолството на Съединени американски щати в Киев. "

Подобно изказване направи и английското външно министерство през профила си в „ Туитър “. „ Форин Офис “ министерство " изтегля " чиновниците си със следната дефиниция: " Някои чиновници на посолството и техните фамилии се изтеглят от Киев в отговор на възходящата опасност от Русия. Британското посолство остава отворено и ще продължи да прави значима работа. "

Между другото, забавно е също, че няколко дни по-рано „ Ню Йорк Таймс “ упрекна Русия в сходен демарш.

Вярно е, както се оказа, съветски дипломати и членове на техните фамилии краткотрайно са напуснали Киев в края на декември и началото на януари. Оказа се, че те просто са желали да отпразнуват Нова година и Коледа в съответна и спокойна конюнктура, а не в това, което се случва в Украйна от 2014 година

Възможни провокации на границата сред Русия и Украйна

Въпреки това сходни придвижвания на американските дипломати, несъмнено, повдигнаха основателни въпроси. Само не за това по кое време „ Русия ще нападна “, а за това какво възнамеряват да създадат Съединени американски щати и другите „ западни сътрудници “ във връзка с военни провокации. Още повече, че съветската страна има информация за такива в непосредствена непосредственост до Донбас.

Изказвайки се на съвещание на Министерството на защитата на Руската федерация на 21 декември 2021 година, министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу разгласи наличието на към 120 „ военни инструктори “ от американски ЧВК в региони, прилежащи към границите на „ Народните републики ". Според началника на съветското отбранително ведомство „ за осъществяване на провокации в градовете Авдеевка и Красен Лиман са доставени резервоари с неидентифицирани химически съставни елементи “.

И в този подтекст си коства да си напомним речта на прессекретаря на Пентагона Джон Кърби, който още през януари тази година сподели: " Русия към този момент интензивно работи за основаване на предлог за възможна инвазия в Украйна. Това е група съветски оперативни служащи, които се готвят да извършат интервенция под подправен байрак. "

Но командващият интервенцията на обединените сили на Украйна Александър Павлюк беше още по-категоричен, когато акцентира в изявление за „ Таймс “: „ Украинците ще раздерат руснаците с голи ръце в Донбас. “

Но в този подтекст и като се вземе поради информацията на съветското военно разузнаване, озвучена от министъра на защитата на Руската федерация, всичко наподобява води до английска или американска провокация в региона на ЛНР и ДНР. В същото време провокацията е толкоз сериозна, че американските дипломати са загрижени за евакуацията на техния личен състав от Киев.

В него се загатва за вероятни огромни военни интервенции и за пренасяне на войските на НАТО до източните граници на Алианса, т.е. почти до границите на Русия и Украйна.

Уви, макар " мирните " изказвания на СНСО на Украйна като цяло, всичко " мирише на война ", което на човек не би му харесало доста. Особено след изказванията на Владимир Зеленски за „ нуждата от настъпателни интервенции за връщане на териториите “.

Какво може да направи Русия

В тази обстановка доста анализатори се чудят какво може да направи Русия, с цел да предотврати „ прочистването на Донбас “ от Киев и неговите „ западни сътрудници “. По-специално това се разисква от специалисти, някогашни офицери и военни анализатори.

Между другото, има доста разновидности и не всички от тях са от боен темперамент.

Например да признаят ЛНР и ДНР за суверенни, самостоятелни страни и да подтикват незабавното им приемане в ОДКС. Тази организация, апропо, показва отлична успеваемост при започване на януари при потушаването на метежа в Казахстан.

Вторият, по-радикален способ е като цяло включването на " националните републики " в Руската федерация. Както първата, по този начин и втората политическа стъпка, несъмнено, ще „ погребат “ процеса на договаряния по Минския формат, само че в действителност той по този начин или другояче спря, а наредбите на Минските съглашения кардинално не се съблюдават от сегашния формален Киев.

Това, апропо, беше оповестено публично от Русия, която се отхвърли предходната година от следващата среща на Нормандската четворка (която би трябвало да следи осъществяването на споразуменията).

Струва си да се подчертае, че сходно включване на републиките в Русия ще охлади военния жар на НАТО и Съединените щати, защото в този случай борбата може елементарно да се трансформира в нуклеарна, а в нуклеарна война няма спечелили.

Има, несъмнено, междинни способи: да вземем за пример краткотрайно включване на „ националните републики “ в Русия заради изключителна обстановка. И не просто по този начин, а признавайки тези области като част от Украйна, само че едвам откакто Киев изцяло одобри Минските съглашения.

Между другото, споразуменията включват клаузи за конституционната промяна на Украйна за федерализиране на тази страна и даване на необятни права на автономност на Луганск и Донецк.

Що се отнася до военните сюжети, доста анализатори към този момент си задаваха въпроси по отношение на съветските тактики и тактика при положение на спор. Военните специалисти разсъждават по следния метод: Кой сподели, че Русия, в случай че стартира офанзива против Донбас или Крим, ще изпрати мобилизирани или наборни военнослужещи, моторизирана пехота или армада от танкове в Украйна? Това не се изисква, в случай че има дейна авиация, в това число далечна, РСЗО, артилерия, „ Буратино “ и „ Солнцепек “ и, най-важното, ракетни системи – от „ Калибър “ до „ Искандер “. Също по този начин не забравяйте за Противовъздушна отбрана от равнище батальон до „ Бук “, „ Тор “ С-300/400, които ще спрат противниковата авиация, да не приказваме за Каспийския и Черноморския флот, които ще „ затворят “ пристанища. В същото време разновидността за пълноценна военна намеса интервенция и разнообразни сюжети.

• Руската войска ще бъде лимитирана единствено до територията на Луганска и Донецка област и на прилежащата към нея област Харков, където проруските настроения също са извънредно мощни.

• Вторият сюжет разрешава на Русия да причисли Украйна по Днепър, защото това е отлична естествена водна преграда за контраатаки на ВСУ. И блокадата на Крим, на която е подложен полуостровът от западните граници, също ще бъде дефинитивно свалена.

• Най-смелият вид е да спрете на границите от 1938 година. Тоест да оставим на Украйна единствено западните райони.

Защо? Исторически се случи по този начин, че там отношението към руснаците в масата е допустимо най-негативно. А в този момент дано " западните сътрудници " се занимават както с локалното население и с националните им обичаи, по този начин и с политическите елити, чиито обичаи са не по-малко характерни.

Ясно е, че всичко това ще породи вълна от наказания, гневни изказвания от Запада, огромно дрънчене на сабя и други световни процеси.

Но в случай че в този момент украинската войска нахлуе в ЛНР и ДНР с поддръжката на контингента на НАТО, Русия на практика няма да има какво да губи. И глобите ще бъдат най-малкият от проблемите, пред които ще се сблъска страната ни.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР