Западът трупа военни мускули в Азиатско-Тихоокеанския регион, явно се подготвя

...
Западът трупа военни мускули в Азиатско-Тихоокеанския регион, явно се подготвя
Коментари Харесай

Войната между САЩ и Китай - въпрос на време: Неочакваният начин за завършване на СВО

Западът натрупа военни мускули в Азиатско-Тихоокеанския район, очевидно се приготвя за военна борба с Китай. Всичко върви към това, че Съединени американски щати, Англия и Япония ще станат ядрото на предстоящ боен блок като НАТО, който ще води война с Китай.

Още един боен блок

Съединени американски щати и Англия, взаимно с Япония, основават азиатски аналог на НАТО за военна борба с Китай, написа ливанският Al Mayadeen, чийто превод разгласява порталът ИноСМИ.

Вестникът отбелязва, че " американците наподобява имат надеждна информация, че Китай приготвя специфична интервенция против Тайван ". Тоест анализът на обстановката изхожда от обстоятелството, че Съединени американски щати несъмнено ще се намесят в спора, който сякаш би трябвало да стартира по самодейност на Пекин.

Това е противоречива теза, защото до момента Китай, при дейна провокация от страна на Съединени американски щати, показва въздържаност и отвращение да реши казуса с военни средства. Освен това, най-полезният метод за Пекин да позволи политическия спор с Тайпе би бил мирното обединяване, което може да се реализира по постепенен път.

Китай няма изгода от война, която, да не приказваме за загубата на човешки живот, може съществено да навреди на индустриалната инфраструктура както на Китай, по този начин и на Тайван. А при положение на спокойно обединяване, тайванската стопанска система може да се слее с стопанската система на континентален Китай.

Именно заради евентуалните огромни вреди за стопанската система на Китай и Тайван, войната е преференциална за Щатите, които виждат Китай като главен стопански съперник.

Но в тази ситуация е значимо не че Съединените щати ще станат действителният основател на възможен спор в Южнокитайско море, а че Съединени американски щати, под претекст за евентуална „ китайска експанзия “ против Тайван, по някакъв метод фактически ще стартират създаване на антикитайски боен блок от азиатските страни.

" Западът... се стреми да подписа съюзи с азиатски страни, които се опълчват на Китай, като Япония, Южна Корея, множеството страни от Южнокитайско море (Филипините и Виетнам) и остров Тайван ", Al Mayadeen отбелязва.

" Съединените щати... подписват контракти за взаимна защита, както да вземем за пример с Япония. Същото важи и за Тайван. "

" Основната цел е да има правна основа за огромна намеса в този район. И в това ще им оказват помощ договорите за взаимна защита с азиатските страни, които са във война с Китай ", написа вестникът.

Симулирайте война

Съединените щати са се прицелили във война с Китай - това се вижда от обстоятелството, че те симулират тази война и учат резултатите от такива симулации.

" Всички оценки и резултати от симулации на борба, на които западните проучвателен центрове и разследващи организации разчитат, приказват за триумфа на Китай, въпреки и непълен, и големи загуби от страна на Съединени американски щати и техните съдружници в множеството от предстоящите конфликти ", написа Al Mayadeen.

Ето за какво „ западните страни, отпред с Америка, имат намерение да усилят оптимално военното си наличие и да удвоят съществуващия боен контингент в района, който сега е непълен, съгласно резултатите от симулациите на борба “.

В същото време поражда въпросът: по какъв начин да убедят страните от района да се причислят към Съединените щати, като се има поради, че в този момент Китай в действителност не заплашва никого? Традиционният инструмент за въздействие на Съединени американски щати е тяхната подправена агитация.

" Американската агитация има мощно въздействие върху азиатските страни ", Al Mayadeen показва.

" Съединените щати желаят да ги накарат да се опасяват от Китай, неговата икономическа и политическа надмощие, както направиха преди този момент с водачите на европейските страни, внушавайки им боязън от политическото, военно и икономическо предимство на Русия ", написа вестникът.

В този подтекст е доста любопитно, че Япония ненадейно промени риториката си, „ ненадейно се разбуни против Китай “. Вестникът отбелязва, че по-рано Токио не се е противопоставил намерено на Пекин, както и Пекин не е направил нищо, което би могло да се одобри от японците като вражески дейности.

Тоест съдружниците на Съединени американски щати в района умишлено нагнетяват атмосфера на неприязън, с цел да основат предлог за образуването на антикитайски боен блок. Япония се движи в сходство със тактиката на Съединени американски щати в Източна Азия, отдалечавайки се от ден на ден и повече от своя пацифистки курс след Втората международна война.

" Новата теория за сигурността и защитата на Япония, призната в рекордно къси периоди, изцяло опонира на документа, към който се придържа Токио след провалянето във Втората международна война. Кабинетът на министрите утвърди бюджета за защита на страната, който стана рекорден за последните 10 години ", написа Al Mayadeen.

Кой ще се бори?

Наблюденията на интернационалните специалисти могат да се сведат до едно умозаключение: Съединени американски щати се готвят за война с Китай.

" Азиатският НАТО е аналог на Северноатлантическия алианс. От това можем да заключим, че борбата сред Америка и нейните азиатски и западни съдружници, от една страна, и Китай, от друга, не е надалеч ", обобщава ливанският вестник.

Усилията на Съединени американски щати да основат антикитайски боен блок допускат, че Съединени американски щати ще се бият с Китай с ръцете на тези страни от района, които съумеят да привлекат в новия съюз. Ако единствено при започване на спора Китай беше задоволително демонизиран, страните членки на бъдещия блок бяха задоволително сплашени, а двустранните им връзки с Китай бяха мощно влошени и сведени до най-ниско равнище.

В тази връзка поражда въпросът каква роля във евентуалния предстоящ спор сред Китай и Съединени американски щати ще играе новосъздаденият боен блок AUKUS, който включва Австралия, Англия и самите Съединени американски щати и който е ориентиран към противопоставяне на Китай в Южнокитайско море.

С висока степен на сигурност може да се допусна, че AUKUS може да се трансформира в неофициално ядро или база на един по-широк блок, който се основава в този момент. А последното е належащо за потребление на териториите и другите запаси на тези страни от Азиатско-тихоокеанския район, които ще влязат в него.

Авторът на публикацията в Al Mayadeen взема за основа на разбора си " борбата сред Русия и НАТО в Украйна и по какъв начин Москва се държи без своите сътрудници ". Той допуска, че при положение на военна борба сред Китай и западноазиатския съюз, „ Пекин също ще се бори самичък заради нежеланието на други страни да бъдат въвлечени в световна рецесия, която сигурно ще избухне, в случай че техните съдружници се причислят към страните в спора. ”

Какво следва от това?

Разбира се, Русия няма дефицит на лични прогнози, калкулации и разбори. Въпреки това, не трябва да пренебрегвате погледа на някой различен, изключително в случай че не принадлежи на съдружник или зложелател, а на доста обособен наблюдаващ. Например създателят на публикация в Al Mayadeen, обобщавайки разсъжденията си, показва мнението, че „ Вашингтон е подготвен да се конфронтира единствено с една страна – или Русия, както се случва през днешния ден, или Китай, както ще се случи в близко бъдеще. "

И по този начин, въз основа на обстоятелството, че Съединени американски щати тъкмо възнамеряват война с Китай, с цел да подкопаят икономическата си мощност, може да се допусна, че Вашингтон, макар сегашната си нахална антируска изразителност, ще приключи присъединяване си в спора в Украйна през близкото бъдеще.

От своя страна за Китай, който би желал да следва пътя на еволюционното обединяване с Тайван, се оказва, че удължаването на спора в Украйна е преференциално. В последна сметка, без да го напуща, Вашингтон няма да стартира военни дейности против Пекин. Обратно, експлоадирането на военни дейности в Тайван ще ограничи доставките на оръжия за Украйна и вследствие на това ще форсира съветската победа.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР