Западът може да достави допълнителна техника, но мобилизационният резерв (на

...
Западът може да достави допълнителна техника, но мобилизационният резерв (на
Коментари Харесай

Путин: Резервите на Украйна не са неограничени

Западът може да достави спомагателна техника, само че мобилизационният запас (на Украйна) не е безграничен, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин на оперативно съвещание на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Русия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разбирам, че това са предварителни данни, тъй като не може да си види всичко, което се случва на бойното поле, само че като цяло е ясно. От това може да се направи извод, че техника, несъмнено, може да бъде доставена в допълнение, само че мобилизационният запас (на Украйна) не е безграничен ", сподели Путин в коментар на показаните от съветския министър на защитата Сергей Шойгу и секретаря на Съвета за сигурност на Русия, Николай Патрушев, данни за загубите на украинската войска в персонален състав и техника.

" Изглежда, че западните съдружници на Украйна в действителност са решили да водят война с Русия до последния украинец ", означи съветският държавен глава.

На същото съвещание Шойгу сподели, че украинските въоръжени сили са претърпели обилни загуби през последните 16 денонощия на бойни дейности и сега се прегрупират.

" След осъществяване през последните 16 денонощия на дейни бойни дейности, търпейки обилни загуби, съперникът е понижил интензивността си и сега се прегрупира ", уточни Шойгу и добави: " При нас върви интензивно образуване на запаси както от към техника, по този начин и от към персонален състав. Към днешна дата са привлечени 114 000 военнослужещи на контракт, като и 52 000 доброволци. "

Тези съветски изказвания не са тествани по самостоятелен път.

Украинската войска на собствен ред заяви, че Русия е понесла загуби в жива мощ от началото на войната от 222 650 военнослужещи, в това число 650 бойци единствено за последното денонощие, съобщи Укринформ.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна сподели това във Facebook.

По оценки на Киев Русия е изгубила до момента във войната също по този начин 4013 танка, 7783 бронирани бойни машини, 3941 артилерийски системи, 617 реактивни системи за залпов огън, 376 системи за противовъздушна защита, 314 самолета, 301 хеликоптера, 3438 безпилотни летателни апарата, 1214 крилати ракети, 18 бойни кораба и други.

Тези украински изказвания не са тествани от самостоятелни източници, показва Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР