Заобиколен от някои от най-плодородните земеделски земи в Англия, малкият

...
Заобиколен от някои от най-плодородните земеделски земи в Англия, малкият
Коментари Харесай

Продуктите с растително месо ще станат значително по-евтини в Европа

Заобиколен от някои от най-плодородните аграрни земи в Англия, дребният град Бостън скоро ще се трансформира в столицата на " подправените меса " в Европа. Очаква се в границите на идващия месец там да бъде открита гигантска фабрика за произвеждане на растителни бургери и салами, написа Bloomberg.

Новият цех на Plant & Bean, който ще бъде най-големият подобен в Европа, ще създава 55 000 тона годишно различни протеинови артикули. А с това се чака да се обезпечи на промишлеността за изкуствено месо оня нужен мащаб, който да подсигурява намаляването на разликата в цените и качеството с стандартните месни артикули, разяснява основният изпълнителен шеф на компанията Едуин Барк.

Според Барк спадът на разликата в цените на вегетарианското и елементарното месо, която е забележителна на огромните пазари, може да се подсигурява единствено посредством увеличение на мащаба. По думите му към момента е предизвикателство фамилиите да купуват постоянно артикули на растителна основа за своята софра.
 Beyond Meat, която дебютира на
Непознатата компания, която дебютира на " Уолстрийт " през май, а акциите ѝ нарастнаха с 570%

Някои анализатори обаче считат, че скъпите бумаги на производителя са надценени

Търсенето на различни протеинови артикули процъфтява през последните години, откакто изменението на климата и здравословните проблеми насочват потребителите към артикули като вегетариански бургери и други. Индустрията притегли големи вложения с рисков капитал, до момента в който питателните колоси от McDonald`s до Nestle започнаха да пускат свои лични продуктови гами в нишата.

И въпреки всичко продажбите остават част от международния пазар на месо, който се прави оценка на 1,4 трилиона $.

Plant & Bean е компания, която по-рано беше известна като подразделението за растително месо на The Brecks Company. В момента компанията търси средства за разкриване на повече фабрики. Това включва широкомащабно оборудване в Съединени американски щати през идната година, като идващите цели на компанията са фабрики в Китай и Тайланд през 2022 година. Планът включва по-късно и фабрика в Бразилия, която е център за обичайна месна промишленост.
 Първата веган
Първата веган " месарница " във Англия отваря порти. Какво ще продава?

Този вид пазар процъфтява в Обединеното кралство

Пандемията на Covid-19 форсира консумирането на растително месо в диетите на хората, уточни още шефът на производителя, който е и някогашен ръководещ шеф за Европа на отдела за растителни храни на Nestle. Plant & Bean работи със своите сътрудници за понижаване на разноските за грах и фасул с 50%, защото се стреми да направи продуктите си по-привлекателни.

" Предстои дълъг път, само че капацитетът е голям. Ако в действителност преодолеем тези потребителски бариери във връзка с цена и качество, мисля, че търсенето ще се форсира неимоверно ", добавя още Едуин Барк.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР