Занесохме преди всичко храна в освободените градове, които бяха окупирани

...
Занесохме преди всичко храна в освободените градове, които бяха окупирани
Коментари Харесай

Олена Коцева: Усеща се напрежение в Киев, защото знаем как действа Путин

" Занесохме на първо място храна в освободените градове, които бяха окупирани от съветските войски. Закупили сме термо долни дрехи, тъй като там е доста студено. Много е студено и в Киев, по-късно ще спрат и тока. Това е естественият живот ". Това сподели Олена Коцева, ръководител на сдружението на украинските организации в България „ Мати България “, за Euronews Bulgaria във връзка филантропичната помощ за Украйна от България. 

" Докато карахме от Одеса към Киев въобще не можеш да разпознаеш къде се намираш, тъй като по пътя са свалени всички знаци. Не можеш да схванеш през кое обитаемо място минаваш4, описа още Коцева, която сега е в Киев. По думите й в украинските градове има доста постове, които ревизират преминаващите коли.

Хората към този момент са заличили следите на снарядите. Руската инвазия си проличава си единствено по това, че по улиците в обитаемоте места са поставени заграждения вид „ таралеж “, както и бетонни блокове, доста остарели гуми, добави Коцева.
На въпрос дали в навечерието на годишнината от войната в Киев се готвят за нова съветска атака, тя отговори, че множеството украинци заобикалят да приказват по тематиката, само че се усеща напрежението. " Знаем по какъв начин работи Путин и знаем по какъв начин обича да прави нещо на такива дати ", уточни Кочева. Относно информацията за зверствата, осъществени в Украйна, тя разяснява, че те са " доста по-ужасяващи ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР