Занаятчийски ателиета търсят обущари за 2 бона заплата, показа проучване

...
Занаятчийски ателиета търсят обущари за 2 бона заплата, показа проучване
Коментари Харесай

Търсят обущари – дават 2 бона заплата

Занаятчийски ателиета търсят обущари за 2 бона заплата, сподели изследване на „ Телеграф “. В момента има недостиг на експерти с тази специалност. Заради това бизнесмени оферират гратис образование с отплата всеки ден и след завършването на курса дават обещание непрекъсната работа със заплата от 1600 до 2000 лева Според хората от сектора обущарите се връщат на мода, откакто в последните 10 години бизнесът им не беше измежду процъфтяващите.

„ В момента имаме засилен интерес за промяна на капачета на токчета за обувки или замяна на подметки. Най-много са клиентите, които ни търсят за корекция на куфари. Те се продават доста скъпо и в случай че се скапе ципът, човек има финансова изгода да го оправи, а не да купува нов “, обясниха от обущарско ателие в София. Оказва се, че и доста българи от чужбина търсят родните обущари. „ Имаме клиентка, която живее в Съединени американски щати, и когато се връща в България, с цел да посети фамилията си, цялостни куфара с обувки и ни ги носи да ги поправяме “, описаха обущари от центъра на столицата. И допълниха, че в чужбина или няма обущарски ателиета, или в случай че въпреки всичко се намерят, услугите им са доста скъпи. Заради засиления интерес от ден на ден хора от занаята отварят обущарски ателиета. Най-популярните местоположения към този момент не са към жилищните блокове по кварталите, а в моловете и към станциите на метрото. Според специалисти този интерес ще се ускорява в бъдеще поради условие на Европейски Съюз за понижаване на отпадъците, което постанова продуктите да се създават по този начин, че да могат да се поправят, а не да се изхвърлят.

Цените на обущарските услуги стартират от 5 лева за промяна на капаци на дамски обувки и стигат до 25 лева за шефове или промяна на предната част на обувка. Поставяне на цип на ботуши излиза към 25 лева, а корекция на каишка – 8 лева Най-скъп е ремонтът на сцепено стъпало – 35 лева, ремонтът на развалена закопчалка на куфар върви по 10 лева За експресна услуга – ремонт в същия ден – цените са с 2 лева нагоре. Някои обущари оферират и експресна услуга непосредствено по домовете. Обаждате се и обущарят идва да ви оправи обувките на място. Тогава цената е двойно по-висока.

Опасни детски обувки изтеглят от пазара, оповестиха от „ Активни консуматори “. Става дума за обувки от плат с букви Вътрешни войски. Те са в три разнообразни цвята – бежов, розов и черен, с каишка, върху която е залепена панделка, която може да бъде елементарно и безпроблемно отстранена, както и две огромни перли. Според специалистите има риск от задавяне поради недобре закрепената украса. Чифтовете са без опаковка и информация за производител.

Източник: Телеграф
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР