Замразяване на търговете за отдаване под наем на паркингите до

...
Замразяване на търговете за отдаване под наем на паркингите до
Коментари Харесай

БСП в Хасково иска замразяване на търгове за паркинги

Замразяване на търговете за отдаване чартърен на паркингите до комплекс " 21 век " и пред хотел " Аида " желаят от Българска социалистическа партия в Хасково. Позицията на партията беше оповестена от общинските съветници Камен Тодоров, Богдан Кирилов и Даниел Йорданов. Според тях обектите със 145 паркоместа се държат от частна компания и те са най-апетитните и доходоносните, а общината може да печели добре и да ги развива.

Търговете би трябвало да се проведат на 2 август. Депозитът за присъединяване в него е в размер на 65 256 лв.. Наемната цена за паркингите е за 120 месеца. Този, който завоюва търга, ще би трябвало да преведе по сметката на кметството близо 800 000 лв..

" Процедурата, по която община Хасково счита да организира търговете, е извънредно притеснителна ", съобщи Камен Тодоров. Според него дребните и междинните предприятия са лишени от присъединяване в търга и се стеснява достъпът главно до представители на едрия бизнес. Той счита, че плануваният депозит за присъединяване в търга е първият ограничаващ аршин и сумата не може да се получи от заем.

Според Богдан Кирилов най-смущаващото е, че сумата за целия наемен интервал от 120 месеца би трябвало да бъде платена преди сключване на контракта.

Мерки за синята зона в Хасково предложиха социалистите. Според тях всеки живеещ в центъра би трябвало да има място за паркиране в зоната на половин цена от сегашната. Те упорстват за заледяване на повишаването на " паяка " и скобите, прекъсване разширението на зоната и най-малко 20% от местата й да са планувани за хора с увреждания, пенсионери, бременни дами и майки с деца до 2 година

.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР