Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди Израел

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди Израел
Коментари Харесай

Русия предупреди Израел да не изпраща оръжия на Украйна

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди Израел да не доставя оръжия на Украйна, оповестява " Франс прес ".

Той акцентира, че всеки ход за подсилване на силите на Киев ще навреди съществено на двустранните връзки между Москва и Йерусалим.

" Изглежда, че Израел се готви да достави оръжие на режима в Киев. Много необмислен ход. Това би разрушило всички двустранни връзки сред нашите страни ", посочи някогашният съветски президент и министър председател в " Телеграм ".

Израел, който осъди съветското навлизане, се притеснява да не утежни връзките си с Москва, която е силен фактор в прилежаща Сирия, където израелските сили постоянно нападат проирански шиитски милиции.

Израел не е глобил публично Русия или съветски лица, базирайки се на неналичието на закони, които му разрешават да го направи, само че се опита да подсигурява, че олигарсите не могат да употребяват Израел за убежище или паркинг за техните самолети и посъветва банките да се съобразят със западните наказания.

През март украинският президент Володимир Зеленски укори страната за нежеланието ѝ да изпрати оръжия. Тогава Йерусалим не се ангажира, като съобщи, че ще помогне на Украйна с каквото може.

През септември Зеленски още веднъж съобщи, че е " шокиран "  от обстоятелството, че Израел не е дал на Киев противоракетни системи, които да му оказват помощ да противодейства на съветските офанзиви

Малко след началото на войната украинският президент е поискал израелската система " Железен купол ", която постоянно се употребява за прехващане на ракети, изстрелвани от палестински бойци в Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР