Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, който е

...
Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, който е
Коментари Харесай

Медведев пак заплашва със световна война

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, който е и непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, съобщи във вторник, че светът евентуално е на ръба на нова международна война. Той добави, че рисковете от нуклеарна борба също нарастват, макар че нито един от сюжетите не е неминуем, съобщи БНР с позоваване на Ройтерс.

" Светът е болен и доста евентуално е на ръба на нова международна война ", сподели някогашният съветски президент на конференция на форума " Знание " в Москва. " Световна война може да бъде избегната, само че няма да върша прогнози, прогнозите са неблагодарна задача. " - означи той.

По думите му, такава международна война не е неизбежна, само че рисковете от нуклеарна борба нарастват - и те са по-сериозни от опасенията във връзка с измененията в климата.

Според него Европа претърпява настоящия спор в Украйна с " огромни компликации ", употребявайки " скъпо гориво по политически аргументи ", до момента в който глобите не са оказали предстоящото " съдбовно влияние " върху Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР