Заместник-председателят на Общинския съвет в Пловдив и общински съветник от

...
Заместник-председателят на Общинския съвет в Пловдив и общински съветник от
Коментари Харесай

Нарочена за следващия транспортен кмет на Пловдив иска безплатен градски транспорт

Заместник-председателят на Общинския съвет в Пловдив и общински консултант от групата на “Браво, Пловдив ” Савина Петкова загатна, че е подготвена да оглави ресора зам.-кмет по превоза на Община Пловдив. Тя съобщи, че е подготвена с отговора си на поканата от страна на кмета Костадин Димитров.
Савина Петкова посочи, че ще отговори персонално на кмета Димитров, когато приключат договарянията с останалите претенденти.
„ Към днешна дата аз имам своето решение, но не смятам за правилно да го оповестявам на първо време в медии. Г-н Кмета фактически организира един диалог с мен. На този диалог се изяснихме какви са неговите цели и неговите визии в бранша “Транспорт ”. Разбрахме се, че всеки от нас ще има своето време за размисъл, преди да си дадем финален отговор. “
Тя призна във видеоподкаста на Българска национална телевизия “Къде живеем? ”, че поканата е била изненада за нея и сходно решение е мъчно.
Дългосрочната тактика за градския превоз в Пловдив е, че той би трябвало да стане екологичен. Около това мнение са се обединили двамата с кмета по време на диалога си. В същото време Петкова удостовери позицията на “Браво, Пловдив ” за безвъзмезден градски превоз в града.
“Това е правено на много места по света. Би могъл да се почерпи добър опит, само че прецизирам, че това не може да стане от през днешния ден за на следващия ден! Това е дълъг и нескончаем развой, само че желае доста работа. Това е задача за повече от един мандат. В рамките на един мандат, аз персонално смятам, че може да се стигне до там, по този начин щото да имаме един много по добър градски превоз, по постоянен по чист ”, сподели Петкова.
Тя изясни, че с кмета – Костадин Димитров, са на мнение, че би трябвало да се развива основания към този момент общински транспортьор. Савина Петкова счита, че още преди да има резултат от кандидатстването по стратегии за съоръжение на сдружението, би трябвало да бъде открит механизъм най-малко една от двете му линии да проработи.
На въпрос дали предлагането да се оглави подобен сериозен сектор не е против поддръжка от страна на “Браво, Пловдив ” в Общинския съвет, Савина Петкова отговори:
“Не мога да кажа дали това е цената. На този въпрос господин Кмета може да отговори. Групата на “Браво, Пловдив ” към този миг няма – и де юре и де факто, съдружни взаимоотношения с ГЕРБ. Имаме съгласие по съответни тематики, т.е. поддържаме съответни хрумвания и съответни политики. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР