Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин връчи четири стипендии на

...
Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин връчи четири стипендии на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин връчи четири стипендии на ученици и студенти от община Тунджа

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин връчи четири стипендии на възпитаници и студенти от община Тунджа в навечерието на Деня на общината и 35 години от нейното основаване.

Средствата за стипендиите, в размер на 3000 лева, са дарени от него на Коледния благотворителен бал на общината, който има 14-годишна история.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев напомни, че от 2008 година до момента в тези благотворителни акции са събрани близо половин милион лв., с които са подкрепени над 2600 възпитаници и студенти, закупени са устройства за отдалечено образование, обезпечени са летни лагери на тунджански възпитаници, помогнато е за лекуването на деца и младежи.

На първото за тази година връчване на стипендии и еднократно финансово стимулиране са подкрепени общо 27 възпитаници и студенти.

„ Поздравявам община Тунджа за напъните, които прави, с цел да поддържа младежите на общината да се образоват и да се развиват. Аз не знам друга община в България, която да има такава систематична работа в това отношение “, акцентира Кристиан Вигенин. Той пожела на стипендиантите си по най-хубавия метод да се възползват от поддръжката.

Студентските стипендии бяха връчени на Велина Димитрова, студентка трети курс по специалността „ Предучилищна и начална учебна педагогика “ в СУ „ Св. Климент Охридски “ и на Мартин Атанасов, студент четвърти курс компетентност „ Растителна отбрана “ в Аграрен университет – Пловдив. И двамата имат отличен триумф.

„ За мен е голяма чест да получа стипендия от Вас, господин Вигенин, Вие сте потвърдил се във времето със своите персонални и професионални качества и сте образец за нас “, показа вълнението си стипендиантът Мартин Атанасов.

Стипендиите за възпитаници получиха дванадесетокласниците - Красимир Йорданов и Радина Дичева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР