Заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис присъства на специално събитие в

...
Заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис присъства на специално събитие в
Коментари Харесай

Домбровскис: ЕС не трябва да се поддава на провокации и изнудване от Русия


Заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис участва на особено събитие в филантропичния център на Сдружението на украинските организации в България „ Мати Украйна “. Той и посланикът на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко разговаряха с украински бежанци и доброволци, работещи в центъра. Специално за Euronews Bulgaria, Домбровскис съобщи, че Европейски Съюз не би трябвало да се поддава на никакви провокации и изнудване от страна на Русия, а да продължи курса на даване на помощ за Киев.

Той прикани страните-членки да продължат политиката на помощ за Киев, в това число даването на оръжия:

 
Първо желая да подчертая, че не трябва да се поддаваме на изнудване. Трябва да продължим да оказваме напън върху Русия и да оказваме помощ на Украйна. Също по този начин следим обстановката в Молдова, там обстановката е доста комплицирана по тази причина оказваме финансова помощ и на Молдова. Предприели сме ограничения във връзка с двустранната търговия. Ясно е, че Путин и Русия би трябвало да бъдат спрени. Ако не бъдат спрени, те към този момент свободно приказват за инвазия в други страни. Продължаване на тази нападателна империалистична агресия. Затова би трябвало да бъдат спрени и Русия да бъде победена в тази война.
Заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис

По мотив приемането на страната ни в еврозоната, зам.-председателят на Европейска комисия съобщи, че датата 01.01.2025г. е реалистична, само че страната ни би трябвало да продължи да работи по въпроса и да удържи инфлацията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР