Заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов заяви, че

...
Заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов заяви, че
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Личните лекари ще получават всеки понеделник заявените от тях ваксини

Заместник-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов съобщи, че сегашната организация за имунизирането ще бъде по-добра, защото персоналните лекари ще получават ваксини от 10 пункта в София. Става въпрос за към 850 опщопрактикуващи лекари.

До четвъртък ще се декларират нужните ваксини и типа им, както и поръчка в кой пункт да ги получат. В петък тази информация ще бъде обработвана, а в понеделник персоналните лекари ще могат да получават декларираните ваксини, сподели той по Българска национална телевизия.

По думите му до този миг проблем е било приемането и броят на получените ваксини.

Д-р Брънзалов разяснява, че количества от имунизациите има, най-желани са РНК имунизациите. От през вчерашния ден има нова информация към късата информация, че имунизацията на " Пфайзер " може да се съхранява при температура от 2 до 8 градуса до 31 дни, което доста ще облекчи работата на персоналните лекари.

По негови наблюдения доста хора се двоумят дали да се имунизират, само че огромна част от рисковите пациенти към този момент са обхванати от имунизационния развой.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР