Заместник областният управител Владимир Крумов се срещна с ученици от

...
Заместник областният управител Владимир Крумов се срещна с ученици от
Коментари Харесай

Зам. областният управител Владимир Крумов се срещна с ученици в Карнобат

Заместник регионалният шеф Владимир Крумов се срещна с възпитаници от междинните учебни заведения в община Карнобат. Повод за срещата е стартиралата в област Бургас осведомителна акция, отдадена на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" На 1 януари 2018 година, след 10 годишно участие в Европейски Съюз, България за първи път ще ръководи Съвета на Европейски Съюз, в границите на шест месеца, до юни 2018. Председателството открива пред нас редица благоприятни условия да представим страната си по-най положителния метод - да повишим репутацията и да подобрим имиджа й. В дълготраен проект то ще способства за повече доверие, повече задгранични вложения, развиване на туризма, по-широко припознаване на университетските среди и гражданските организации като пълноценни сътрудници в бъдещи европейски планове ", съобщи при започване на срещата Крумов. По думите му в границите на председателството страната ни ще бъде посетена от 200 представители на държавите-членки, над 2000 ще бъдат събитията, които ще се проведат в България и Брюксел, а над 160 са плануваните съвещания на препоръки, работни групи и комитети.

" Ползите от участието ни в Европейски Съюз са огромни и вие ги виждате всекидневно - посещавайки обновените здания на учебните заведения си, спортувайки в нови спортни зали, разхождайки се в осъвременена градска среда. Само за сведение, през миналия програмен интервал (2007-2013) страната ни е внесла в бюджета на Европейски Съюз над 2,6 милиарда евро, за същия интервал е получила над 8,6 милиарда евро. Получили сме три пъти повече средства в сравнение с сме внесли ", добави още заместник-областният шеф.

За страните членове на Европейския съюз председателството е на ротационен принцип. Ръководство се реализира от тричленка, мандатно за 18 месеца. Сега, в " тройката ", която ръководи Съвета са Естония, България и Австрия. В момента Естония ръководи, а след България, председателството поема Австрия, стана ясно още по време на срещата.

В диалог с дванадесетокласниците заместник-кметовете на община Карнобат Стефка Иванова и Мария Генова показаха съответна информация за осъществените и идни планове по стратегии на Европейския съюз. По думите им цената на усвоените средства за интервала 2007-2013 възлиза на 26 086 527 лева Благодарение на напъните на локалната администрация при осъществяване на европейски планове, община Карнобат може да се похвали с актуализирания централен площад " 3-ти март ", реконструирана и обособена пешеходна зона - бул. " България ", актуализирани зони за публичен отдих в градския парк. В направление просветителна инфраструктура от общинската администрация регистрираха по- положителните условия в 5 здания на три учебни заведения и детска градина, построяването на два центъра от фамилен вид, в които деца лишени от наставнически грижи живеят в среда, близка до фамилната. Сред плановете, с които Общината се гордее са реставрацията и построяването на инфраструктура към крепостта Маркели, Балканският фестивал на изкуствата, който се организира в града, новата претоварна станция за боклуци, възобновената " Часовникова кула ", усъвършенстваните условия за отдих и спорт в града и други

От управлението на Общината споделиха, че цената на плановете, които се извършват през новия програмен интервал 2014-2020 възлиза на 10 065 381 лева Сред тях е възстановяване на енергийната успеваемост в общо 7 публични здания - учебни заведения, детска градина, административни здания, Народно читалище " Димитър Полянов - 1862 г, Център за обществена рехабилитация и интеграция за лица с увреждания. Отново по план следва ремонт и възобновяване на Професионална гимназия по селско стопанство и лека индустрия.

В срещата присъединяване взеха още специалисти от Областния информативен център в Бургас, общински съветници, учители от СУ " Христо Ботев ", СУ " Св.св. Кирил и Методий ", Професионална гимназия по селско стопанство и лека индустрия, жители.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР